Floor Postema wint Klokhuis Wetenschapsprijs

AMC-promovendus Postema onderzoekt of met een 3D-camera is te achterhalen of kinderen aanleg hebben om kanker te krijgen.

Trefwoorden: #3D-camera, #AMC, #Floor Postema, #Klokhuis Wetenschapsprijs, #promovendus

Lees verder

research

( Foto: InScience film festival - © Jimmy Israel )

ENGINEERINGNET.NL - Voor haar onderzoek vullen kinderen een vragenlijst in en worden gewone foto’s en 3D-foto’s gemaakt van het gezicht. Met de verschillende foto’s en de vragenlijst probeert Postema conclusies te trekken over waarom het kind kanker heeft gekregen.

Het doel van de Klokhuis Wetenschapsprijs is om een breed en jong publiek bekend te maken met wetenschappelijk onderzoek in Nederland. De afgelopen weken konden kinderen via de website van het televisieprogramma Klokhuis hun stem uitbrengen.

Voor de prijs waren in totaal 10 onderzoeken genomineerd, waarvan vier UvA-onderzoeken. In totaal brachten 3.176 kinderen een stem uit. Het onderzoek van Postema kreeg 1.919 stemmen.

De AMC-onderzoekster kreeg vorige week woensdag 8 november een trofee uitgereikt tijdens de opening van het InScience filmvestival in Nijmegen. Er wordt ook een speciale aflevering van Klokhuis gemaakt over haar onderzoek.