HART-functionaliteit in TwinCAT en I/O-systeem geïntegreerd

PC-gebaseerde besturing voor procesautomatisatie bij Beckhoff: nieuwe producten voor zones met explosiegevaar en integratie van relevante interfaces.

Trefwoorden: #Beckhoff, #HART, #I/O-systeem, #procesautomatisering, #TwinCAT

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Beckhoff )

ENGINEERINGNET.BE - De procesindustrie vraagt steeds meer om toekomstgerichte, innovatieve en kostenbesparende automatiseringsoplossingen. Een universeel systeem voor zowel Industriële automatisatie als procesautomatisatie biedt daarbij de meeste mogelijkheden.

De pc-gebaseerde besturing van Beckhoff voldoet hier volledig aan, dankzij de integratie van specifieke protocollen en interfaces, en door het uitgebreide productassortiment voor zones met explosiegevaar. Zo garandeert de volledige implementatie van de HART-functionaliteit zowel in het I/O-systeem als in de TwinCAT-engineeringomgeving een eenvoudige projectplanning en in gebruikname.

De automatiseringssoftware TwinCAT zorgt voor een aanzienlijke besparing op de ontwikkelingsinspanningen, omdat de uitgebreide HART-functies (High Adressable Remote Transducer)  direct vanuit de engineering-interface kunnen worden toegepast. De TwinCAT FDT-container (Field Device Tool) maakt het implementeren van elk gewenst stuurprogramma van veldapparatuur mogelijk (Device Type Manager, DTM). Daarmee kan de volledige HART-configuratie met slechts één tool efficiënt worden geïmplementeerd.

Beckhoff CommDTM zorgt voor de integratie van de TwinCATbesturing in bestaande procesbesturingssystemen. Met behulp hiervan kunnen de DTM's in elke FDT-container worden opgenomen.

Dit geldt voor alle veldapparatuur die op HART-compatibele EtherCAT aansluitingen wordt aangesloten. Hierdoor kunnen de apparaten op afstand en zonder directe PLC-access worden geconfigureerd en ingesteld. Dit resulteert in een vereenvoudiging van de systeembediening. Daarnaast zorgen de Beckhoff OPC UA-server en -client voor een veilige wereldwijde distributie van procesgegevens, een makkelijke systeembesturing en onderhoud op afstand.

Bescherming tegen explosies systematisch in productportfolio geïntegreerd
De nieuwe, uiterst compacte EtherCAT-aansluitingen van de ELX-serie zijn ook HART-compatibel. Met de intrinsiek veilige in- en uitgangen bieden deze de gebruiker de mogelijkheid om veldapparatuur die is geïnstalleerd in de explosiegevaarlijke zones 0, 1 en 2 direct in het automatiseringssysteem op te nemen.

De verminderde bedradingsvereisten en de plaatsbesparingen resulteren in een algemene en kosteneffectieve oplossing. Bovendien is met de nieuwe CPX-panelserie het hoogkwalitatieve design van de moderne multi-touchtechnologie van Beckhoff nu ook beschikbaar in zones met explosiegevaar.


Voor meer informatie: www.beckhoff.be/processBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.