• 11/01/2018

Food & Machinery Safety event - invitatie

Hoe ga je om met het spanningsveld tussen voedselveiligheid en machineveiligheid? Pilz, Acta en TOP organiseren op donderdag 8 februari a.s. een uniek event over deze onderwerpen.

Trefwoorden: #ACTA, #Food & Machinery Safety, #machineveiligheid, #opleiding, #Pilz, #TOP, #voedselveiligheid

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens het Food & Machinery Safety event staat het spanningsveld tussen machineveiligheid en voedselveiligheid centraal. Opleidingscentrum voor Techniek en Automatisering, ACTA vzw in Brasschaat, biedt de locatie voor dit seminar en verrast met een inspirerende praktijkruimte.

Spanningsveld
Voedselveiligheid en machineveiligheid zijn twee disciplines die op gespannen voet staan met elkaar. Want daar waar bij voedselveiligheid een open-aanpak wordt geprefereerd, verkiest men, om de veiligheid van machines, te waarborgen het liefst een gesloten-aanpak en worden machineonderdelen afgeschermd.

Hoe gaat u als ontwerper hiermee om En hoe kunt u aan C-normen in de voedingsmiddelenindustrie voldoen zonder dat machineveiligheid in het geding komt De antwoorden op deze vraagstukken krijgt u tijdens het seminar op 8 februari a.s. Naast dit spanningsveld tussen beide disciplines wordt o.a. aandacht besteed aan innovaties in de voedingsmiddelenbranche en het hygienisch ontwerpen van machines in deze sector.

Opleider in de procesindustrie
ACTA vzw in Brasschaat Belgie is de geschikte locatie voor het Food & Machinery Safety event. ACTA is de aanspreekpartner voor technische opleidingen in de industrie. Met name in de procesindustrie, onderhoudstechniek en engineering en logistiek is ACTA actief. Altijd met de focus op veiligheidsbewustzijn. De praktijkruimte van het opleidingscentrum geeft mogelijkheden voor experimenten met ATEX-zones.

In de workshops deze dag beoordeelt u zelf de ATEX-installatie bij Acta en ervaart u hoe gevaar in een klein hoekje kan zitten. In heel wat voedingsbedrijven is er een vorm van explosiegevaar aanwezig. Denk aan afgesloten omgevingen of opslagtanks rijk aan fijnstof of poeder, zoals meel of suiker. Deze dag komt u te weten wat de valkuilen zijn bij het werken in ATEX-omgevingen met een focus op explosiebeveiliging voor elektrisch materieel.

Programma
Op donderdag 8 februari start het programma om 10.00 uur. Vanaf 09.00 uur kunt u inlopen en bent u van harte welkom voor een kopje koffie. Het einde is voorzien rond 16.00 uur.

Inschrijven voor het Food & Machinery Safety event kan via http://www.pilz.com/foodevent

Lees méér over: Pilz

Meer informatie:
Pilz Belgium
Bijenstraat 4 - 9051 Sint-Denijs-Westrem
T: +32 (0)9 321 75 70
info@pilz.be - www.pilz.be



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.