• 15/01/2018

WMFTG lanceert nieuwe vloeistofafvulmachine: Flexicon PF7

De PF7 is het tafelmodel van het peristaltische, aseptische vloeistofafvulsysteem dat bij uitstek is geschikt voor gebruik in GMP-gereguleerde industrieën.

Trefwoorden: #Flexicon PF7, #vloeistofafvulmachine, #Watson-Marlow Fluid Technology Group

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Watson-Marlow Fluid Technology Group (WMFTG) heeft de Flexicon PF7 voorgesteld. De PF7 is het tafelmodel van het peristaltische, aseptische vloeistofafvulsysteem dat bij uitstek is geschikt voor gebruik in GMP-gereguleerde industrieen zoals de biotechnologische, farmaceutische en diagnostische sector.

De intuitievere gebruikersinterface van de PF7 is nog maar eens een voorbeeld van de prestaties en precisie die zo kenmerkend zijn voor Flexicon. Dankzij de nieuwe interface vermindert het risico op dure fouten tijdens de afvulling.

Nauwkeurige prestaties
De PF7 maakt gebruik van Accusil slangen voor een optimale en nauwkeurige dosering op basis van gewicht of volume. Het systeem is ontworpen voor gebruik met vloeistofpaden voor eenmalig gebruik zoals Asepticsu, waardoor kruisbesmetting te allen tijde wordt vermeden. Ook belangrijk: het vloeistofpad kan in minder dan 60 seconden worden gewisseld.

De PF7 is uiterst gebruiksvriendelijk. Het systeem is geprogrammeerd met aanbevolen vulparameters, gebaseerd op de 30-jarige ervaring van Flexicon. Gebruikers kunnen de vulparameters tot in de details aanpassen aan de vereisten van hun toepassingen.

Daarnaast kunnen er maar liefst 200 aangepaste recepten worden opgeslagen en beveiligd met een wachtwoord voor later gebruik. De eenvoudige en krachtige gebruikersinterface met grote toetsen en een kleurenscherm is handig voor het werken met handschoenen of achter glas in een RABS- of LAF-eenheid.

Kenmerkend voor alle Flexicon systemen is de zachte pompwerking en lage shear van de peristaltische afvulsystemen. Op die manier wordt uw product intact en uiterst nauwkeurig ingebracht.

De nieuwe PF7 werd zelfs speciaal ontworpen voor gevoelige hoogwaardige vloeistoffen in een GMP-productieomgeving en in cleanrooms. Om die reden biedt het systeem herhaalbare afvulling voor volumes van 0,2 ml tot 250 ml.

De afvulling gebeurt tot op +/- 0,5% nauwkeurig om dure overvulling te vermijden. Ten slotte werkt de PF7 zonder schuim, spatten of druppen tussen de afvulbeurten.

Vele aansluitmogelijkheden
Gebruikers kunnen profiteren van allerlei voordelen dankzij de connectiviteit van de PF7. Het systeem kan bijvoorbeeld worden aangesloten op een reeks weeginstrumenten en printers voor een foutloze kalibratie en batchmelding om te voldoen aan GMP- en regelgevende eisen.

Daarnaast kan de worden aangesloten op een verscheidenheid aan flesverwerkingssystemen, zoals de FlexFeed 15, 20 en 30 of op systemen van andere leveranciers, om de integratie met geautomatiseerde afvullijnen mogelijk te maken.

De PF7 van Flexicon heeft een garantie van vijf jaar. De IQ/OQ-documentatie is beschikbaar op aanvraag om het validatieproces te ondersteunen. <<

Meer info: Flexicon aseptic filling solutions

Informatie:
Watson Marlow Fluid Technology Group (WMFTG)
Industriepark 5 - B-9052 Zwijnaarde
+32 (0) 9 225 94 57
sales@wmpg.be - www.watson-marlow.com/be-nl



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.