Genomineerden Belfius Smart Belgium Awards 2017 bekend gemaakt

Uit de 233 ingezonden kandidaturen voor de Belfius Smart Belgium Awards 2017, selecteerde een vakjury 50 genomineerden die op 21 maart mee zullen dingen naar de awards.

Trefwoorden: #award, #Belfius, #genomineerden, #Smart Belgium

Lees verder

Nieuws

( Foto: Belfius Smart Belgium - screenshot genomineerden Smart Care Award )

ENGINEERINGNET.BE - Kleine en grote ondernemingen, start-ups, scholen en universiteiten, ziekenhuizen en lokale besturen dienden samen niet minder dan 233 kandidaturen in. Een duidelijk bewijs van de innovatiezin in alle hoeken van het land.

50 ervan werden genomineerd voor de finale en maken kans op een van de 5 Awards en de publieksprijs die op de slotceremonie zullen worden uitgereikt in aanwezigheid van talrijke professionals en deskundigen uit het bedrijfsleven, de lokalen besturen, het onderwijs en de gezondheidssector.

Circulaire economie, Smart City diensten, Onderwijs, Energie, Milieu, Gezondheid & Preventie, Mobiliteit, Stadsontwikkeling: dat waren de 8 domeinen waarin ondernemingen, ziekenhuizen, rusthuizen en andere zorginstellingen, scholen, universiteiten en onderzoekscentra, steden en gemeenten, intercommunales en andere lokale besturen hun beste projecten konden indienen.

Om de 233 kandidaturen te beoordelen, deed Belfius een beroep op diverse vakjury's met vertegenwoordigers uit de academische wereld, onderzoeksinstellingen, de zorg- en de technologiesector. Na de deliberatie bleven er in elke categorie nog 10 projecten over.

De genomineerden zullen hun project binnenkort komen verdedigen voor de eindjury, die de laureaten zal aanduiden.


ACHTERGROND
De Belfius Smart Belgium Awards bestrijken 3 domeinen (Smart Cities, Smart Companies, Smart Care) en zijn onderverdeeld in 5 categorieën:

  1. Belfius Smart City Award < 30.000 inwoners
  2. Belfius Smart City Award ≥ 30.000 inwoners
  3. Belfius Smart Company Award < 10 miljoen omzet
  4. Belfius Smart Company Award ≥ 10 miljoen omzet
  5. Belfius Smart Care Award

Daarnaast zal er ook een Publieksprijs uitgereikt worden.