Sanofi betaalt 3,9 miljard euro voor overname Ablynx

De raden van bestuur van Sanofi en Ablynx, een biofarmaceutisch bedrijf actief in de ontwikkeling van Nanobodies, hebben deze overeenkomst unaniem goedgekeurd.

Trefwoorden: #Ablynx, #nanobody, #onderzoek, #overname, #Sanofi

Lees verder

Techniek

( Foto: Ablynx )

ENGINEERINGNET.BE - Sanofi zal een openbaar overnamebod zal uitbrengen op alle uitstaande aandelen aan een prijs van 45 euro, hetgeen een totale eigen vermogenswaarde van ongeveer 3,9 miljard euro vertegenwoordigt.

Olivier Brandicourt, CEO Sanofi: “Met Ablynx zetten we de strategische transformatie van ons onderzoek en ontwikkeling voort, door onze laat-stadium pijplijn uit te breiden en ons groeiplatform voor zeldzame bloedziekten te versterken. Onze intentie is om Ablynx’ technologiepark in Gent te behouden en verder te ondersteunen.”

Met de overname van Ablynx zet Sanofi verder in op baanbrekende innovatie, met een focus op technologieën die zich richten op meerdere ziektedoelwitten met enkelvoudige multi-specifieke moleculen. Nanobodies zijn een vernieuwende klasse van gepatenteerde biologische geneesmiddelen van de volgende generatie.

Ablynx is toonaangevend in de Nanobody-technologie en ondersteunt een brede O&O-pijplijn van meer dan 45 (eigen en in partnership aangehouden) kandidaten voor een brede waaier aan therapeutische behandelingen zoals hematologie, ontstekingen, immuno-oncologie en aandoeningen aan de luchtwegen. Acht Nanobodies zijn in een klinische fase getreden.

Sanofi streeft ernaar de ontwikkeling te versnellen en het commerciële potentieel van de lopende en opkomende programma’s te maximaliseren.