Start-up Lancr ondersteunt freelancers met app

Lancr biedt de groeiende groep freelancers alles wat ze nodig hebben om hun activiteiten uit te oefenen: van tankkaarten en verzekeringen tot gespecialiseerde software om te factureren.

Trefwoorden: #applicatie, #freelancer, #Lancr, #Maxime De Roeck, #start-up, #Start it @KBC

Lees verder

Techniek

( Foto: Lancr )

ENGINEERINGNET.BE - De freelancemarkt boomt als nooit tevoren. In heel België werken momenteel zo’n 200.000 mensen in een freelance-statuut.

Lancr maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. Maxime De Roeck, CEO van Lancr, richtte de start-up op samen met de twee founders van Connecting-Epertise, de Belgische marktleider in Vendor Management-systemen (VMS) die het inhuren van externe medewerkers automatiseren.

Ze merkten dat freelancers niet alleen op zoek zijn naar opdrachten, maar daarnaast nood hebben aan ondersteuning bij hun professionele aankopen.

De Roeck (foto): “Freelancers zijn zelfstandigen, ze moeten zelf een bedrijfswagen, verzekering, telecomabonnement,… regelen. Vaak krijgen ze echter niet dezelfde kortingen die een KMO of een corporate wel krijgen.”

De start-up ontwikkelde een gespecialiseerde app waar freelancers alle producten en diensten die ze nodig hebben terugvinden op één centraal platform. Ze vinden er bijvoorbeeld een tankkaart op maat van freelancers, maar evengoed facturatiesoftware om een deel van hun auteursrechten terug te verdienen.