LSU, imec en UHasselt gaan start-ups begeleiden

Vanaf begin maart kunnen toekomstige ondernemers terecht in het Mix & Match-programma, dat vormgegeven werd door Limburg Startup (LSU), imec en de Universiteit Hasselt.

Trefwoorden: #imec, #infosessie, #Limburg Startup, #ondernemer, #ondernemingszin, #start-up, #Universiteit Hasselt

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Limburg Startup, de Limburgse start-up community, bundelt de krachten met Universiteit Hasselt en imec, wereldspeler op het vlak van onderzoek en innovatie in nano-elektronica en digitale technologieën, om binnen verschillende domeinen en sectoren cross-overs te creëren. Ze doen dat aan de hand van een intensief starterstraject van zes sessies.

Deelnemers moeten geen specifiek idee hebben om deel te nemen aan het initiatief, enkel een ondernemerskriebel is meer dan voldoende’. Tijdens de inspiratiedag worden ze in de juiste mindset gebracht om een goed idee te vinden.

Kandidaat-ondernemers worden gestimuleerd om over verschillende sectoren en eigen interesses heen, te komen tot nieuwe multidisciplinaire initiatieven. Aan het einde van de rit gaan de deelnemers naar huis met een afgewerkt businessplan, een geolied team en bakken motivatie en zelfvertrouwen om hun start-up te laten landen. De sessies worden begeleid door imec. ICT en digitale versnelling lopen dus als een rode draad door het traject

Deelnemers kunnen individueel of als groep van maximaal drie personen inschrijven. De deelname is volledig gratis dankzij de steun van EFRO en provincie Limburg. Solodeelnemers kunnen gekoppeld worden aan complementaire profielen om met een volmaakt team van idee tot start-up te komen.


(bron en infographic: LSU)

ACHTERGROND
Experts uit het vakgebied begeleiden de teams tijdens de workshops.
Retailexpert Gino Van Ossel zal het met hen hebben over de toekomst van retail, online versus offline, slim textiel en logistieke flows.

Dominique Monami, coach bij Mentally Fit en voormalig tenniskampioene, leert de deelnemers hun eigen grenzen te verleggen en de balans tussen werk en privé te behouden.

Pieter Ballon, smart city expert, brengt hen kennis bij over smart cities en de sharing economy, the Internet of Things, mobiliteit, veiligheid en vervuiling.