Actueel kennisprogramma tijdens Safety&Health@Work - invitatie

Safety&Health@Work is het belangrijkste onafhankelijke kennisplatform en de drukst bezochte netwerkbijeenkomst voor professionals voor wie veilig en gezond werken op nummer één staat.

Trefwoorden: #Safety&Health, #vakbeurs, #veiligheid

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De vakbeurs wordt omlijst door een sterk inhoudelijk programma waarin het verwerven en delen van kennis centraal staan. Gedurende twee dagen vinden er op de beursvloer diverse kennissessies, workshops en masterclasses plaats die vrij toegankelijk zijn voor de bezoekers van de beurs. Een greep uit de bijeenkomsten op de beursvloer vindt u hieronder.

Lezing door Prof.dr.ir. G.L.L. Genserik Reniers: Economische aspecten van veiligheid: onbekend maakt onbemind!
Tijdens deze lezing wordt antwoord gegeven op de vraag hoe micro-economische begrippen op een eenvoudige manier kunnen worden gebruikt binnen de veiligheidskunde. Er wordt uitgelegd wat de te gebruiken economische parameters zijn, en wat de modellen zijn die makkelijk en concreet toepasbaar zijn en waarvan de resultaten kunnen worden gebruikt als input voor beslissingen in verband met veiligheidsinvesteringen. Kortom, in deze sessie komt aan bod over welke gegevens je moet beschikken (te verzamelen, in te schatten of keuze te maken) en hoe je ze gebruikt om een economische analyse te maken van een potentiële veiligheidsinvestering. Er worden concrete voorbeelden gegeven.

Persoonlijk verhaal door Lars van Rode: “Van een droom naar de hel….en terug”
Tijdens zijn keynote op Safety&Health@Work komen de fysieke, emotionele en sociale gevolgen van een arbeidsongeval uitgebreid aan bod. Lars: "Het vertellen van mijn verhaal geeft me de kans om mensen te motiveren om de attitude en de perceptie ten overstaan van veilig kunnen en willen werken te verbeteren. Veilig werken is voor veel mensen een vrij abstract begrip. Ik maak het tastbaar. De verantwoordelijkheid die werknemers op de werkvloer hebben om op elkaar te letten en de plicht om onveilige situaties actief te detecteren en te melden zijn een absolute prioriteit.”

De Vlaamse Lars van Rode werd in 2004 aangereden door een heftruck en één van de lepels doorboorde zijn linker bovenbeen. Zijn dijbeenslagader en zenuwen bleken onherstelbaar beschadigd. Lars’ been werd net onder zijn knie geamputeerd. Complicaties zorgden voor een 8 jaar durende lijdensweg met maar liefst 24 operaties. Zijn verhaal motiveerde Lars om anderen te wijzen op nut en noodzaak van veilig werken.

Workshop Safety First?! Yeah Right!  door Tako Hulsman
Door middel van een leuke en uitdagende "experiential learning” activiteit (leren door te doen) zal Tako Hulsman u in deze workshop laten ervaren hoe onzichtbare zaken invloed kunnen hebben op (on)veilige keuzes. Het is één van de meest impactvolle trainingsonderdelen van de OwnershipDay-training uit "Safe by Choice” en een bron van (zelf)inzicht en bewustwording rondom keuzes en gedrag in het kader van veiligheid in een productie gedreven omgeving.

Eagle’s Flight Benelux is in 2006 opgericht onder de vleugel van haar Canadese moedermaatschappij Eagle’s Flight, gevestigd in Guelph Ontario. Actief sinds 1988 heeft Eagle’s Flight haar reputatie als wereldleider op het gebied van "Experiential Learning”, een krachtige tool om veranderingen in mindset en gedrag te realiseren, inmiddels meer dan waargemaakt. Op het gebied van veiligheid en gedrag heeft Eagle’s Flight onder andere organisaties in de farmacie, petrochemie, bouw, olie en gas, en watermanagement bedient.

MASTERCLASS ‘HET NIEUWE VEILIG WERKEN’
Tijdens de beurs Safety&Health@Work presenteert Safe Maintenance Award Benelux de (betaalde) Masterclass ‘Het Nieuwe Veilig Werken’.

De hieronder genoemde ervaringsdeskundigen geven vernieuwende inzichten voor het verbeteren van de veiligheid van uw werknemers. Met behulp van nieuwe denkmodellen en ervaringen uit de praktijk krijgt u een verfrissende kijk op veilig werken.

Jurriaan Cals en Ruud Plomp van Artemis Coöperatie: "We zijn zozeer gevangen in regels en procedures dat we niet meer kunnen improviseren. Als er een calamiteit dreigt is het eerste wat we doen: de protocollen raadplegen. Hoe kom je uit dit keurslijf?"

Cyril Litjens, gecertificeerd arbeids- en organisatiedeskundige en hogere veiligheidskundige. Gespecialiseerd in veiligheidsgedrag en veiligheid vanuit persoonlijke, innerlijke motivatie: “Als werkvergunningen, procedures en veiligheidszones niet meer werken moeten we een totaal andere aanpak kiezen. Een van de mogelijkheden is ‘storytelling’: mensen vertellen elkaar het verhaal achter het ongeval. Je spreekt persoonlijke drijfveren aan, datgene wat mensen werkelijk beweegt en motiveert.”

Wout Theuws, Global Maintenance Manager voor de BOSAL group,  GA member van het EFNMS (European Federation of National Maintenance Societies): “In onze organisatie hebben we in het verleden te kampen gehad met vele en soms zware ongevallen. We moesten een radicaal andere weg gaan bewandelen. In deze masterclass zal ik laten zien hoe wij de koers gewijzigd hebben en mijn lessons learned en best practices delen met de aanwezigen.”

Deze masterclass is de enige betaalde sessie op de beursvloer. De kosten bedragen €95.-, inclusief een gratis introducé.

Voor directieleden, veiligheidsdeskundigen, preventiemedewerkers, ARBO-specialisten, inkopers, facility managers, QHSE-managers, HR-functionarissen en brandpreventie medewerkers is veiligheid topprioriteit. Stuk voor stuk influencers die beslissen over welke persoonlijke beschermingsmiddelen worden aangeschaft, welke technieken gebruikt worden en hoe veiligheid en gezondheid bij alle medewerkers tussen de oren komt en blijft. Safety&Health@Work is het platform voor verdieping en verbreding op tal van terreinen als het gaat over veilig werken. Een breed aanbod van producten,  diensten en netwerken.

Laat u inspireren door bovenstaande sprekers en meld u nu aan voor één of meer van de programmaonderdelen via www.safetyandhealth.nl/registratie en www.safetyandhealth.nl/programma.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Safety&Health@Work?
Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief.Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.