Succesvolle start voor Flanders New York Accelerator

Tijdens de eerste editie van Flanders New York Accelerator (FNYA) kregen de 6 deelnemende Vlaamse bedrijven de kans om zich voor te stellen aan 100 genodigden in het New York Times gebouw.

Trefwoorden: #accelerator, #Arco, #Beeple, #Flanders New York Accelerator, #Hashting, #imec, #Ontoforce, #start-up, #startup, #Twikit, #Yields

Lees verder

Nieuws

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - Na een korte verwelkoming door Luc Strybol, CEO Flanders Investment & Trade USA, kregen Twikit, Ontoforce, Beeple, Arco, Yields en Hashting ieder 4 minuten om zichzelf voor te stellen en indruk te maken op het aanwezige publiek.

De feedback van het publiek, een mix van Amerikaanse en Vlaamse ondernemers, investeerders en bedrijfsleiders, was enthousiast en positief. De start-ups kunnen terugblikken op een drukke eerste week. Naast meerdere sessie rond pitching, marketing, funding, enz., maakte elke startup kennis met hun Amerikaanse mentor.

De bedoeling van FNYA is om successvolle Vlaamse ondernemers sneller naar de VS te krijgen, zegt Catalina Daniels, co-founder van het initiatief. Murat Aktihanoglu, co-founder van het initiatief en van Entrepreneurs Roundtable Accelerator legt uit dat het uitgebreide netwerk aan mentoren en experten hiervoor ingezet wordt om de plannen van ieder bedrijf optimaal aan te passen aan de Amerikaanse markt.

De 6 start-ups zullen de komende 12 weken intensief en individueel begeleid worden door hun VS mentoren en hun go to market strategie voor de VS op punt stellen.

Flanders New York Accelerator kwam reeds in het nieuws dankzij Yields en Ontoforce, die succesvol respectievelijk 1,25 en 4,3 miljoen euro ophaalden om onder meer hun expansie in de VS te financieren.


ACHTERGROND
FNYA is een samenwerking tussen Flanders Investment & Trade, imec en Entrepreneurs Roundtable Accelerator, de toonaangevende accelerator in NY, en werd mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Minister Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport.

Het programma loopt nog tot midden april 2018 in NY en wordt afgerond met een ‘demo-day’ in België in de week van 16 april.