Waterstoftechnologie traag in opmars

Waterstof is de horizon. Ook in België komt het gebruik van waterstofcellen op gang. Langzaam. Onlangs nam de gemeente Putte drie met waterstof aangedreven mini-energiecentrales in gebruik.

Trefwoorden: #autobussen, #Elugie, #energie, #Van Hool, #waterstof

Lees verder

Magazine

Download het artikel in

ENGINEERINGNET.BE - De mini-centrales zijn geleverd en geplaatst door het lokale Elugie. "Sinds 2012 hebben wij al 120 dergelijke installaties geplaatst, vooral in Vlaanderen," zegt CEO Bjorn Van Haver.

"We verwachten een grote doorbraak dankzij de opschaling van deze technologie en door EU-ondersteuning. Het is onze ambitie om 100.000 units operationeel te hebben in België tegen 2030. Uiteraard zullen er dan ook andere spelers in deze niche actief zijn, maar voorlopig zijn het er slechts enkele."

Aardgas kraken
Elugie fungeert als invoerder, installateur en dienstverlener voor de Italiaanse groep Solid Power. Die nam twee jaar geleden het Australische Ceramic Fuel Cells over, met inbegrip van de ontwikkelde technologie.

Solid Power produceert de mini-energiecentrales in Duitsland op basis van Australisch en eigen O&O en patenten. “Dat geldt ook voor de solid oxyde waterstofcellen en de 'kraker' die methaan uit het aardgasnet omzet in waterstof en CO2."

De mini-centrales hebben een vermogen van 2,51 kW, goed voor een elektrisch rendement van 1,5 kW en een thermisch rendement van 0,6 kW. Een totaalrendement van 85%. Het geluidsvolume bedraagt maximaal 47 dB.

"Onze toestellen zijn economisch geschikt voor KMO's en residentiële verbruikers met een jaarverbruik vanaf 10.000 kWh…. Wij produceren nagenoeg alleen stroom.” De restwarmte is te recupereren,   bijvoorbeeld voor warm tapwater.

Autobussen
Sinds kort vaart er een waterstofboot van CMB tussen de Schelde-oevers. Intussen rijden in Vlaanderen al bijna 75 door waterstof aangedreven heftrucks bij Colruyt, een tiental auto's en vijf autobussen van De Lijn.

De autobussen zijn gebouwd door Van Hool (Koningshooikt), dat hiervoor 150 kW-waterstofcellen type FCVelocity HD van zijn vaste Canadese partner Ballard gebruikt. “Tot nog toe hebben we ruim vijftig dergelijke autobussen gebouwd, waarvan de helft voor Europa en de andere helft voor Noord-Amerika," zegt woordvoerder Dirk Snauwaert.

"In Europa staat Aberdeen vooraan, met tien bussen.” Op korte termijn verwacht hij een stevige groei in Europa. Van Hool kreeg onlangs een bestelling voor acht waterstofbussen van het Franse Pau.

De Antwerpse bussen tanken nu nog waterstof bij PitPoint, vlakbij Inovyn (ex-Solvin) in de Antwerpse haven. Waterstof is er een bijproduct in de productie van chloor. Adwin Martens, directeur van projectorganisatie WaterstofNet verwacht dat het tankstation weldra zal verhuizen naar een site van De Lijn.

"Dan kan het met tankwagens worden bevoorraad, zoals het weldra publieke tankstation van Toyota-Air Liquide in Zaventem. Colruyt zal het vermogen van zijn tankstation in Halle verhogen tot 700 bar, zodat het niet alleen heftrucks, maar ook vrachtwagens met waterstof kan bevoorraden."


Door Koen Mortelmans