Eerste onderdelen voor Rentel-windmolenpark aangekomen

De eerste onderdelen van de windturbines voor het Rentel-windmolenpark, die vertrokken uit Esjberg, zijn onlangs aangekomen op de REBO-site in Oostende.

Trefwoorden: #offshore windmolenpark, #Oostende, #REBO-site, #Rentel, #Siemens, #windenergie, #windturbine

Lees verder

Techniek

( Foto: Rentel )

ENGINEERINGNET.BE - Deze eerste onderdelen zijn twee sets rotorbladen en zes toren delen.

De komende weken worden nog meer onderdelen overgebracht worden vanuit Aalborg (rotorbladen), Esbjerg (rotorbladen en torens), Cuxhaven (gondels) en Vietnam (torens), om zo een voorraad te bekomen van maximum 12 gondels, 36 toren delen en 36 rotorbladen.

De werkzaamheden op de REBO-site vorderen goed. Daar wordt alles voorzien voor het laden van onderdelen via de RORO-laadkaai, de voormontage van de windturbine-onderdelen en voor het laden van de windturbine-onderdelen op het installatieschip.

De installatie van de 42 windturbines staat gepland begin mei 2018 en moet voltooid zijn in september 2018. Het windmolenpark zou volledig operationeel moeten zijn tegen eind 2018.

De windturbines hebben een as-hoogte van 105 meter. De tip van de bladen reikt tot 182 meter boven zee niveau. Het zijn daarmee de grootste offshore windturbines op Belgische bodem.

De windturbines zullen met behulp van de 900 tons kraan op het installatie schip, geïnstalleerd worden in vijf opeenvolgende “lifts” (volledige toren, gondel en 3 rotorbladen).

Het streven is om in minder dan 24 uur een windturbine te installeren en die de volgende dag volledig operationeel te hebben.