• 15/02/2018

Endress+Hauser en Analytik Jena samen op Laborama Expo 2018

Endress+Hauser demonstreert samen met de labo-collega’s van Analytik Jena* op Laborama Expo 2018 de voordelen van de steeds nauwere band tussen labo-technologie en procesinstrumentatie.

Trefwoorden: #Analytik Jena, #Endress+Hauser, #laboindustrie, #Laborama Expo, #procesindustrie

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Deze kruisbestuiving die momenteel volop aan de gang is, resulteert in efficiëntere oplossingen voor zowel de labo- als procesindustrie. Dankzij steeds innovatievere procesmeetapparatuur is het nu mogelijk om allerlei “traditionele” labo-metingen te integreren in de productie-installatie zelf, de zogeheten inline-analyse applicaties.

“Beide werelden neigen naar elkaar toe. Dikwijls worden nieuwe procédé’s eerst in labo- omstandigheden ontwikkeld, of in proefinstallaties. Daarbij is het een voordeel als het ontwikkelteam zich bewust is van de meetapparatuur en -oplossingen, die uiteindelijk geïntegreerd in het proces kunnen gebruikt worden”, zegt Chris Durie, Marketing Manager, Endress+Hauser BeLux. “Dat leidt tot een vlotter en efficiënter productie-installatie. Ook bestaande productie-installaties kunnen nu sneller en efficiënter gemaakt worden, want een aantal “traditionele” labo-metingen kunnen verschoven naar “inline” of “in-process.”

Inline vloeistofanalyse
Met het uitgebreide Memosens sensoren-gamma van Endress+Hauser kunnen metingen zoals pH, geleidbaarheid en troebelheid nu met gerust gemoed “in-process” worden geplaatst. Het bijbehorende gamma Liquiline transmitters maken het instellen van de meetparameters, het melden van fout- situaties, en het doorsturen van meetgegevens voor automatisatie en visualisering zeer gemakkelijk.

Automatisch meten, reinigen en kalibreren van pH-sensoren
Endress+Hauser introduceert ook de gloednieuwe Liquiline Control CDC90: een slim systeem voor automatisch meten, reinigen en kalibreren van pH-sensoren. Deze manier van werken levert tal van voordelen op. Hogere productie en kwaliteit, minder onderhoud, hogere veiligheid en flexibiliteit bij batch processen.

Eerste zelf-kalibrerende temperatuursensor
In de biotechnologische en farmaceutische industrie is het vereist om temperatuursensoren die in een kritisch proces zijn geïnstalleerd op regelmatige tijdstippen uit te bouwen en te kalibreren om te bewijzen dat de sensor binnen de specificaties valt. Met iTherm Trustsens gebeurt deze kalibratie nu automatisch.

Kalibratie van pH sensoren
Er is ook een omgekeerde beweging : bv. kalibratie van pH sensoren – dikwijls een vervelende klus op de fabrieksvloer – wordt nu in rustige, comfortabele omstandigheden in het labo uitgevoerd. Memosens sensor-technologie laat namelijk een hele snelle uitwisseling toe van sensoren op de vloer. Vervolgens, worden die Memosens sensoren in het labo netjes geregenereerd, gekalibreerd en opgevolgd, met behulp van Memobase Plus software.

Analytik Jena bekende leverancier in de labowereld
Analytik Jena is een bekende leverancier van analytische meettechnologie en life science instrumenten. Met hun kernexpertise in optische spectroscopie en elementaire analyse omvat hun portfolio analytische systemen voor kwalitatieve en kwantitatieve analyses van vloeistoffen, vaste stoffen en gassen. Analytik Jena biedt complete systemen voor bioanalytische toepassingen, variërend van DNA- zuivering via robotica, standaard en realtime PCR-instrumenten tot kits voor moleculaire diagnostiek.

“Met de overname in 2016 van Analytik Jena, die wél een bekende leverancier is in die labowereld, wil Endress+Hauser Groep strategisch aanwezig zijn in zowel de labo-omgeving, als in het proces zelf”, legt Durie verder uit. “Toch blijven het 2 disciplines met elk hun eigenheden. Daarom blijven beide bedrijven onder eigen naam en met eigen teams aanwezig op de markt, ook in België. Maar op Laborama Expo 2018 delen we wel broederlijk een stand !”


* Analytik Jena maakt deel uit van de Endress+Hauser Group sinds 2016.

Laborama Expo 2018
Laborama Expo vindt plaats op 15/16 maart 2018 in Brussels Kart Expo – Groot-Bijgaarden. Endress+Hauser en Analytik Jena zijn te vinden in Hal 1, stand D1/D3.

Voor meer informatie:
Endress+Hauser nv/sa
Rue Carlistraat 17-19 - B-1140 Bruxelles - Brussel
Tel: +32 (0)2 248 06 00 - info@be.endress.com - www.be.endress.com

 Lees méér over: Endress+Hauser



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.