Air Products heeft Europees CO2-bedrijf ACP overgenomen

Air Products heeft onlangs een definitieve overeenkomst voor de overname van ACP Europe (ACP) aangekondigd, het grootste onafhankelijke kooldioxidebedrijf (CO2) in Europa.

Trefwoorden: #ACP, #Air Products, #CO2, #kooldioxidebedrijf, #overname

Lees verder

Techniek

( Foto: ACP )

ENGINEERINGNET.BE - Air Products levert op dit moment een breed scala aan industriële gassen in dertien Europese landen, waaronder vloeibaar CO2, dat geproduceerd wordt in Spanje en Polen.

Met de overname van ACP versterkt Air Products zijn positie voor de levering van vloeibaar CO2 in andere Europese regio's en wordt zijn aanwezigheid in continentaal Europa versterkt.

Ivo Bols, directeur Industrial Gases Europa en Afrika bij Air Products: "Wij zijn vastbesloten om te investeren in onze activiteiten op het gebied van industrie?le gassen. Samen met onze aanvullende productportfolio en onze klantgerichte benadering, stelt deze overname ons in staat onze bestaande klanten nog beter te bedienen en nieuwe groeimogelijkheden op het gebied van industrieel gas te benutten."

ACP heeft in Europa meer dan 120 werknemers, vier productie-installaties voor vloeibaar CO2 en twee productielocaties voor droogijs. Het bedrijf bedient klanten voor uiteenlopende toepassingen zoals dranken, chemicaliën, voedingsmiddelen en tuinbouw.

De voltooiing van de overname is onderhevig aan de gebruikelijke opschortende voorwaarden en de benodigde wettelijke goedkeuringen.

De financiële voorwaarden van de overname worden niet openbaar gemaakt.