België blijft verder inzetten op strijd tegen cybercrime

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) werd in juli 2015 opgericht. Alhoewel nog in volle opbouwfase kan het centrum al heel wat realisaties en nieuwe plannen voorleggen.

Trefwoorden: #CCB, #Centrum voor Cybersecurity België, #Cert.be, #cybercrime, #cyberveiligheid, #Federale overheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) telt momenteel 10 medewerkers, namelijk een directeur, een adjunct-directrice, 4 project managers, een juridisch adviseur, een communicatieverantwoordelijke en twee office managers.

In januari 2017 werd het nationale Computer Emergency Response Team (CERT) onder het bestuur van het CCB geplaatst. Om de opdrachten van CERT.be goed te kunnen uitoefenen heeft het CCB in 2017 heel wat medewerkers aangetrokken.

Eind 2017 telde CERT.be een 20-tal personeelsleden waaronder een directeur, een program manager, een technology advisor, een communicatieverantwoordelijke, cyberanalisten en -experten, en een office manager. Na finalisering van de laatste aanwervingen zal het totaal op 24 komen. Bovendien heeft de regering besloten om nog verder uit te breiden tot 36 experts in 2019.

In de tweede helft van 2018 zal CERT.be 24 uur per dag beschikbaar zijn voor bedrijven en vitale sectoren, dit om aan een bestaande behoefte te beantwoorden en om vragen tijdig te verwerken.