Eandis maakt distributiecentrum energieneutraler met batterijopslag

Netbeheerder Eandis heeft het Nederlandse Alfen, specialist in energieoplossingen, gekozen voor de levering van een slim energieopslagsysteem voor het logistieke centrum in Lokeren.

Trefwoorden: #Alfen, #batterijopslag, #Eandis, #energieopslag, #netbeheerder, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Alfen )

ENGINEERINGNET.BE - De distributienet-systeembeheerder installeerde onlangs 375 kWp zonnepanelen op het dak van haar logistieke centrum in Lokeren. Om de fluctuerende zonne-energieproductie te combineren met haar eigen werkzaamheden, implementeert het bedrijf nu Alfens batterij-energieopslagsysteem.

Dit systeem draagt bij aan de toenemende elektrificatie van de locatie en stimuleert de overgang van apparatuur en voertuigen op basis van fossiele brandstoffen naar elektriciteit als bron van energie.

Jean Pierre Hollevoet, Directeur Asset Management en Supply Chain bij Eandis: "Met het nieuwe energieopslagsysteem van Alfen zijn wij in staat om het eigen verbruik van zonne-energie in onze faciliteiten te optimaliseren. Dit is een belangrijke stap richting een energieneutraal en duurzaam distributiecentrum."

Alfen levert het energieopslagsysteem van 140 kW en implementeert ook het platform om het systeem op afstand te kunnen besturen en het eigen verbruik van hernieuwbare energie en de spanningsregeling te optimaliseren.

Het opslagsysteem zal in het eerste kwartaal van 2018 operationeel zijn.