49 start-ups overleven pitchwave Start it @KBC

85 Belgische aspirant-ondernemers pitchten hun business aan de jury-teams van accelerator Start it @KBC. Daarvan werden 49 start-ups geselecteerd, die de jury omver bliezen.

Trefwoorden: #accelerator, #pitchen, #start-up, #Start it @KBC

Lees verder

nieuws

( Foto: Start it @KBC )

ENGINEERINGNET.BE - Voor de eerste pitchwave van 2018 van Start it @KBC dienden maar liefst 168 start-ups een lijvig dossier in. 85 mochten hun idee en businessmodel pitchen voor vijf juryteams van doorwinterde ondernemers en investeerders.

De inzet was een drie maanden durend intensief acceleratieprogramma op maat, en gedurende anderhalf jaar een werkplek in een van de Start it @KBC hubs, met gespecialiseerde ondersteuning van experts en mentoren.

Uit die 85 werden 49 veelbelovende start-ups geselecteerd om hun entree in de grootste start-up community van België.

Dit is een deel van de gelecteerde start-ups (enkele start-ups willen nog niet bekend gemaakt worden) BEEGO, BidFirm, Boogo, Breathe, Butterfly Moments, ChoQola, Coasty, creatool, Delayered Computing, Digiteal, dwump, EverybodyChef, Farmdesk, Findout, Funkey, GenePlaza, GuCopia, Joyn Joyn, Justified, Leuven Dynamics, LogiChef, LucidWeb, Macty, Medicheck, NV Tifoman, On-Hertz, ownnr.io, Pathfinder, Peerby, Piximate, Prisma, SAY-IT Labs, Sket.io, Sleepability, Sunulex, Turing, UMFADIDTO, VlotGent, Wetime, Wingparent, WireBit, Wizer, Young Entelechy, Zenmetrics.

Lode Uytterschaut, founder Start it @KBC: “Als we het succes van deze pitchwave als een barometer voor het ondernemersklimaat in België mogen beschouwen, zou ik durven stellen dat er een hittegolf op komst is. In de bijna vijf jaar dat we bestaan, beschouw ik dit als de meest succesvolle pitchwave ooit.”

De start-ups situeren zich in een ruim spectrum aan sectoren en 26,5% van de nieuwe start-upteams heeft één of meerdere vrouwelijke founders in de rangen. Het aantal vrouwelijke ondernemers dat zich aanmeldt, blijft toenemen.