Belgocontrol verzamelt informatie over drones op droneguide.be

Belgocontrol en het Directoraat-Generaal Luchtvaart van de FOD Mobiliteit en Vervoer (DGLV) hebben de nieuwe website droneguide.be gelanceerd, ter ondersteuning van dronegebruikers.

Trefwoorden: #app, #Belgocontrol, #Directoraat-Generaal Luchtvaart, #droneguide.be, #drones, #luchtruim, #Unifly, #website

Lees verder

Techniek

( Foto: droneguide.be )

ENGINEERINGNET.BE - Zowel professionelen als particulieren zullen op dit nieuwe digitale platform informatie vinden over het gebruik van hun drones en ook een interactieve kaart van het luchtruim.

Droneguide.be is een internetsite die bestemd is voor het grote publiek, waarop dronegebruikers nuttige informatie kunnen terugvinden. De site is opgebouwd rond een kaart, waarop duidelijk aangeduid staat waar drones mogen vliegen en welke gebieden verboden zijn voor drones (tijdelijk of permanent).

De website bevat daarnaast ook nog algemene informatie en nuttige links. Voor de ontwikkeling van de site werd beroep gedaan op Unifly, een jong Belgisch bedrijf dat uitgegroeid is tot Europese leider op het vlak van het beheer van onbemand luchtverkeer (Unmanned Traffic Management of UTM).

Tegen deze zomer zal droneguide ook beschikbaar zijn als applicatie voor smartphones en tablets. Dankzij de geolocatiefunctie zullen de gebruikers kunnen zien of ze hun drone kunnen laten opstijgen en in welke omstandigheden op een welbepaalde plek, overal in België.

Naast die interactieve kaart zal de app uitgerust zijn met een aantal praktische functionaliteiten. Zo zullen de piloten van recreatieve drones hun vlucht via hun smartphone of tablet kunnen voorbereiden en laten valideren.

Ten slotte zal tegen eind dit jaar een versie van droneguide beschikbaar zijn voor professionele gebruikers.