Danielle Jacobs verkozen tot IT Person of the Year

Danielle Jacobs, directeur van Beltug, is door de Belgische redactie van Computable uitgeroepen tot IT Person of the Year. Zij zal de award op 14 maart in ontvangst nemen.

Trefwoorden: #award, #Beltug, #Computable, #Danielle Jacobs, #ICT, #Intug, #IT person

Lees verder

Nieuws

( Foto: Infosecurity Belgium )

ENGINEERINGNET.BE - In de Belgische ICT-wereld is Danielle Jacobs intussen een vaste waarde. Met Beltug timmert ze al ruim twintig jaar aan de weg om ICT in bedrijven te verbeteren.

William Visterin, hoofdredacteur van Computable: ‘In de Belgische it-wereld valt Beltug niet meer weg te denken. De organisatie streefde er altijd, en met succes, voor om leveranciersonafhankelijke informatie te verschaffen. De organisatie woog ook vaak flink door op de politieke agenda.’

Onder meer door toedoen van Jacobs vormde Beltug zich om van vereniging voor telecom managers tot een algemene IT-gebruikersvereniging met meer dan 500 leden. Die organisatie mag de laatste tijd ook heel veel business en juridische profielen tot zijn ledenaantal zien behoren.

Jacobs is bovendien ook internationaal actief, als president van Intug, de internationale Telecom Users Group, de internationale variant van Beltug. Ze is ook boardmember van EuroCIO.

De andere vier genomineerden voor de award waren Dries Buytaert (Drupal/Aquia), Marc De Keersmaeker (Realdolmen), Olivier Vanden Eynde (Close the Gap) en Thierry Geerts (Google Belgium).