WindVision is gestart met de bouw van een nieuw Belgisch windpark

Het bedrijf bouwt zes windturbines op het platteland van Borsu, dat op circa 40 kilometer ten zuidwesten van Luik ligt, en 45.000 megawattuur per jaar gaat leveren.

Trefwoorden: #windenergie, #windpark, #WindVision

Lees verder

Techniek

( Foto: WindVision )

ENGINEERINGNET.BE - WindVision is gestart met de bouw van hun volgende windpark. De windturbines bevinden zich op het platteland van Borsu, in de driehoek gevormd door de dorpen Gesves, Ohey en Sorée in de gemeenten Gesves en Ohey.

Drie windturbines komen nabij Gesves te liggen en drie andere windturbines nabij Ohey. De zes windturbines zullen van het type Siemens SWT-3.2-113 zijn, met een nominaal vermogen van 3,2 megawatt en met een totale hoogte van 150 meter. Het windpark produceert 45.000 megawattuur per jaar, het equivalent van het elektriciteitsverbruik van ongeveer 12.000 gezinnen.

Een van de windturbines is beschikbaar voor burgerparticipatie. De participatie wordt georganiseerd door de lokale non-profitorganisatie Electrons Libre, een Waalse vereniging die het gebruik van hernieuwbare energie stimuleert. Voor deze operatie heeft Electrons Libre zich aangesloten bij twee andere initiatieven: "Energy 2030" en "Clean Power Europe".

De eerste werkzaamheden zijn gefaseerd ingepland. De aanleg van toegangswegen, platforms, en kabels vindt plaats tot en met juni 2018. De funderingswerken zijn gepland in de periode april tot juni 2018. De montage en oprichting van windturbines gaat tussen augustus en september 2018 plaatsvinden.


ACHTERGROND
WindVision is een onafhankelijke leverancier van duurzame energie, met windparken in België, Nederland, Frankrijk, Cyprus, Servië en Marokko. Het bedrijf is in 2002 opgericht door een Nederlandse energieconsulent en een Belgische telecommunicatie-expert.