WBC Incubator gaat samenwerken met twee Canadese incubators

WBC Incubator heeft twee samenwerkingsverbanden afgesloten met 2 Canadese incubators: Centre Québécois d’Innovation en Biotechnologie en Centre d’Entreprises et d’Innovation de Montréal.

Trefwoorden: #Canada, #CEIM, #CQIB, #incubator, #jong bedrijf, #start-up, #Wallonië, #WBC

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot wbc-incubator.be )

ENGINEERINGNET.BE - Dit dubbele samen­werkings­verband moet de groei en interactie stimuleren van bedrijven die in hun eigen regio bezig zijn met de ontwikkeling en commercialisatie van nieuwe technologieën in de gezondheidszorg (biotechnologie, diagnostische of therapeutische medische technologie, innovatieve gezondheidsoplossingen).

In dat opzicht zullen Centre Québécois d’Innovation en Biotechnologie (CQIB) en Centre d’Entreprises et d’Innovation de Montréal (CEIM) en WBC hun middelen, netwerken en werkmethodes gebruiken om bruggen te slaan tussen de geselecteerde bedrijven en projecten.

De bedrijven met een link naar CQIB en CEIM zullen hun internationale activiteiten in Europa via Wallonië kunnen ontwikkelen of uitbreiden. De ondernemingen van WBC zullen hetzelfde kunnen doen in Noord-Amerika via Quebec.

De WBC kan Canadese bedrijven die verbonden zijn aan CQIB en CEIM, ondersteunen in hun groei in Europa. Waalse geïncubeerde bedrijven kunnen op hun beurt rekenen op steun van de Canadese incubators voor de voorbereiding van hun expansie in Noord-Amerika via Canada.

De ‘Memorandums Of Understanding’ zullen in juni 2018 omgezet worden in meer formele akkoorden met een jaarlijkse evaluatie.


Over WBC Incubator
WBC werd in 2006 opgericht door drie aandeelhouders (Sofipôle, Meusinvest en Sambrinvest) onder de naam ‘Biotech Coaching SA’ met een startkapitaal van 2,5 miljoen euro. Hun missie is het versnellen van de ontwikkeling van innovatieve, competitieve en duurzame bedrijven, actief in het domein van de biowetenschappen en gezondheidsinnovatie in Wallonië.

Sinds 2007 financierde WBC geïncubeerde bedrijven voor een totaalbedrag van 6,5 miljoen euro uit eigen vermogen.