Atos lanceert draagbaar testsysteem voor satellieten

Atos lanceert een lichtgewicht, compact testsysteem ontworpen om grootschalige productie van satellieten mogelijk te maken. De snelheid en efficiency van de tests wordt sterk verbeterd.

Trefwoorden: #Atos, #ProUST univerSAS, #satelliet, #testsysteem

Lees verder

Techniek

( Foto: © ESA/AOES Medialab )

ENGINEERINGNET.BE - Het nieuwe testsysteem, ProUST univerSAS, is onderdeel van het geïntegreerde aanbod van Atos van testoplossingen voor satellieten, nl. Electrical Ground Support Equipment (EGSE).

Deze oplossingen waarborgen dat satellietsystemen in een optimale conditie zijn om zonder problemen te functioneren tijdens hun levenscyclus in de ruimte.

Dit is een compact en krachtig testsysteem voor satellieten en levert meer dan 16kW elektriciteit in slechts 2HU (~10cm). Dit systeem kan met behulp van één apparaat talrijke energievarianten kan testen (Solar Array Simulation, Battery Simulation en Load Simulation). Tot nog toe kon slechts één configuratie getest worden.

Het systeem ondersteunt fabrikanten om tegemoet te komen aan de ambitieuze en enorme volumes aan productielasten en om traditionele, vaak handmatige assemblages aan te passen tot een meer efficiënt productieproces.

Individueel geconfigureerde testsystemen zijn al in gebruik bij verschillende projecten van belangrijke klanten van Atos. Het systeem is begin 2019 verkrijgbaar voor toepassing in verschillende delen van de wereld.