Transportbedrijf Remitrans krijgt eigen LNG-tankstation

Met de komst van een eigen LNG-tankstation, dat door het Nederlandse bedrijf LIQAL wordt gebouwd, zet Remitrans verder in op het beperken van CO2-uitstoot in de transportsector.

Trefwoorden: #brandstof, #CO2, #CO2-uitstoot, #LIQAL, #LNG, #LNG-tankstation, #logistiek, #logistiek, #Remitrans

Lees verder

Techniek

( Foto: Remitrans )

ENGINEERINGNET.BE - Remitrans is bezig met het vergroenen van het bedrijf om de impact op het milieu te minimaliseren. Dit draagt ook bij aan het behalen van de Belgische klimaat­doel­stel­lingen. Eerder dit jaar werd het bedrijf daarvoor beloond met de Green Truck Award.

“Door stapsgewijs met het wagenpark over te stappen van diesel op LNG, verbetert Remitrans de lokale luchtkwaliteit en reduceren we de CO2-uitstoot per truck met minimaal 20%," aldus Frank Coppens, Logistiek Manager bij Remitrans.

"Met de aanschaf van negen af-fabriek Euro 6 Volvo trucks rijdt nog dit jaar 15% van onze vrachtwagens op LNG, het jaar erop 30%, met als doel in de toekomst het gehele wagenpark te verschonen.” De nieuwe trucks beschikken overigens over dezelfde prestaties, rijeigenschappen en brandstof zuinigheid als de dieselvariant.

Joost Jansen, Business Development Manager bij LIQAL: "Nu er diverse truckmerken beschikbaar zijn en steeds meer transportbedrijven kiezen voor schoon en betaalbaar LNG, zal ook de vraag naar tankstations voor deze alternatieve brandstof toenemen. Remitrans heeft gekozen voor ons recent ge-introduceerde prefab tankstation, waarbij de time to market met een aantal maanden wordt gereduceerd.”

Het tankconcept is compact en bevat alle technisch hoogwaardige elementen van een volwaardig LNG-tankstation. Bijvoorbeeld een geavanceerd online monitoring- en trending systeem, een MID-gecertificeerde afleverzuil en LIQAL’s gepatenteerde mirco liquefactie technologie.

Dit zorgt ervoor dat het LNG in de 70.000 liter grote opslagtank oneindig houdbaarheid is. Ook zijn alle op de markt aanwezige trucks effectief op de gewenste condities te bevoorraden, zonder gebruik van vloeibaar stikstof.

Het tankstation is heel snel te installeren, waarbij graafwerkzaamheden tot een minimum worden beperkt. Het systeem komt afgemonteerd en getest op locatie aan.

Naar verwachting is het Remitrans LNG-tankstation in de omgeving van Ninove in de tweede helft van dit jaar in gebruik, voor zowel het eigen wagenpark als voor LNG vrachtwagens van derden.