Investering van 1,5 miljoen euro voor Dana in Brugge

Dana Belgium in Brugge, waar aandrijfsystemen zoals assen en transmissies worden ontwikkeld en geproduceerd, krijgt twee nieuwe machines om de productie efficiënter te maken.

Trefwoorden: #Dana, #Dana Belgium, #investering, #productie, #productiemachine, #R&D

Lees verder

Techniek

( Foto: Dana Incorporated )

ENGINEERINGNET.BE - In de Brugse fabriek worden aandrijfsystemen gemaakt voor zware industriële voertuigen voor mijn- en bosbouw, havens en de constructiesector.

Daarnaast werkt deze R&D-afdeling ook voor zusterbedrijven in de groep aan de ontwikkeling van nieuwe aandrijfsystemen voor elektrische voertuigen.

Job Braakman, managing director van Dana Belgium: “Er is een duidelijk herstel van de markt. Het orderboek raakt vlot gevuld. In 2017 boekten we een omzet van 145 miljoen, 40% meer dan begroot. Voor dit jaar verwachten we een verdere groei tot 170 miljoen euro omzet.”

Dit jaar investeert het bedrijf in twee nieuwe machines voor de productie van transmissieassen. In de productielijn wordt een reeks van 13 machines die verschillende operaties uitvoeren, vervangen door twee nieuwe machines.

Door de automatisering van het proces verhoogt niet alleen de efficiëntie, maar kan ook de kwaliteit beter worden geborgd. Deze investering heeft volgens het bedrijf overigens geen invloed op de werkgelegenheid.

Het voorbije jaar werden 100 nieuwe medewerkers aangeworven. En op dit moment worden nog 25 extra mensen gezocht, zowel ingenieurs, technici, operatoren als bedienden.