Europol-topper aan de slag bij Deloitte als Senior Cyber Partner

Deloitte heeft Rob Wainwright aangesteld als Senior Partner bij de Europese cybersecurity-afdeling. Hij verlaat hiervoor Europol en begint in juni aan zijn nieuwe uitdaging.

Trefwoorden: #cybersecurity, #Deloitte, #Europol, #ICT, #Rob Wainwright

Lees verder

HR

( Foto: Deloitte )

ENGINEERINGNET.BE - Rob Wainwright zal bij Deloitte het team helpen leiden en uitbouwen, en toezien op de ontwikkeling van de klantenactiviteiten. Daarnaast zal hij zich inzetten op het vlak van gerelateerde risico's, zoals financiële criminaliteit en fraude.

Wainwright verlaat hiervoor Europol, de ordehandhavingsdienst van de Europese Unie (EU), waar hij de afgelopen negen jaar algemeen directeur was. Als EU-topman en belangrijke stem op het vlak van Europese ordehandhaving stond hij aan het hoofd van een organisatie met duizend medewerkers en een operationeel netwerk verspreid over veertig landen.

Hij kan bogen op 25 jaar ervaring in inlichtingendiensten, ordehandhaving, bestuur, EU- en internationale zaken, onder meer bij het Serious Organised Crime Agency, de National Criminal Intelligence Service en de British Security Service.

In juni 2018 start zijn carrière bij Deloitte. Vanuit zijn uitvalsbasis in Nederland zal hij samenwerken met klanten in heel Europa.