Succesvolle liftingsoperatie in haven van Zeebrugge

Tijdelijke vereniging Soetaert-Jan De Nul voerde onlangs een spectaculaire liftingsoperatie uit in de haven van Zeebrugge. Een volledige sluisdeur werd losgekoppeld en uit het water getild.

Trefwoorden: #haven van Zeebrugge, #hefschip, #investering, #Jan De Nul, #onderhoud, #reparatie, #sluis, #sluisdeur, #Soetaert

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - Dit was een huzarenstukje, want de sluisdeur weegt meer dan 2.300 ton en heeft de oppervlakte van een kwart voetbalveld.

Schepen hebben twee mogelijkheden om de achterhaven van Zeebrugge te bereiken. De Visartsluis is verouderd en voldoet niet meer aan de noden van de hedendaagse scheepvaart. De Vlaamse Regering bereidt daarom een investering voor van 1 miljard euro in een nieuwe Visartsluis.

De Pierre Vandammesluis wordt druk gebruikt, maar is toe aan een grondige renovatie. Vlaanderen investeert 120 miljoen euro in een gefaseerde renovatie, die afgerond moet zijn tegen de zomer van 2023.

Als onderdeel van de renovatie werd een sluisdeur uit de deurkamer gevaren en in de achterhaven aan wal gebracht. Het gaat om de meest zeewaartse deur, die het meest te lijden heeft onder de getijden. De hele liftingsoperatie nam ongeveer 19 uur in beslag en er waren ongeveer 50 mensen bij betrokken.

De liftingsoperatie maakt de weg vrij voor onderhoudswerken aan de deurkamer en de deurloop. Het gaat onder meer om reinigings- en schilderwerken en het vernieuwen van rails en geleidingsrails.

In de achterhaven gebeuren er onderhoudswerken aan de sluisdeur zelf. In het voorjaar van 2019 wordt de deur waarschijnlijk teruggebracht naar de sluis.