Versnelling digitale transformatie van de Belfius groep

IBM en Belfius zetten een toegewijde joint venture op in België, met de naam PI-Square, om de digitale transformatie van de Belfius groep te versnellen.

Trefwoorden: #Belfius groep, #cloud, #cybersecurity, #digitale transformatie, #IBM, #joint venture, #PI-Square

Lees verder

Techniek

( Foto: Belfius )

ENGINEERINGNET.BE - Beide bedrijven hebben aangekondigd hun bestaande tech­nolgie­services­over­een­komst tot eind 2023 te verlengen. De overeenkomst heeft een waarde van meerdere miljoenen.

IBM ontwerpt voor de Belfius Groep een kosten-efficiënte, robuuste IT infrastructuur en data center services met een sterke focus op cybersecurity, cloud en cognitieve oplossingen. Doel is om een versnelde digitale transformatie van Belfius mogelijk te maken.

Als deel van deze overeenkomst wordt een nieuwe joint venture, met IBM als meerderheidsaandeelhouder, opgezet in België. PI-Square is volledig toegewijd aan het uitvoeren van IBM diensten aan de Belfius Groep.

“Technologie is de sleutel tot vooruitgang in elke organisatie en de financiële sector zet de toon,” zegt Olivier Onclin, COO bij Belfius. “Als digitale leider in België en een van de snelst groeiende spelers in mobile banking wereldwijd, willen we een IT services provider opzetten die exclusief bestemd is voor onze groep.”

“De spelregels in de financiële sector zijn aan het verandereren en digitalisatie is daar een essentieel onderdeel van,” zegt Bart Van den Daele, General Manager, Global Technology Services, IBM Europe. “Europese financiële instellingen reageren op de verandering door gebruik te maken van IBM services om de transformatie van hun business te ondersteunen. Deze verbintenis is het recentste voorbeeld van de verschillende grote servicedeals die wij in het laatste jaar sloten.”

Verschillende grote Europese organisaties hebben in het laatste jaar overeenkomsten aangekondigd met IBM waarvan cloud en cognitieve diensten deel uitmaken. Deze overeenkomsten, met een gezamenlijk waarde van meer dan 2 miljard dollar, werden afgesloten door leidinggevende financiële instellingen zoals het Britse HSBC, het Spaanse BBVA, de Deense Danske Bank, de Zwitserse Banque Cantonale Vaudoise, de Bank van Cyprus en anderen.