Bilfinger Tebodin lanceert virtuele fabriek op Belgische markt

Industrial 360° van advies- en ingenieursbureau Bilfinger Tebodin creëert voor spelers in de chemie-, voeding-, farma- en industriesectoren een virtuele fabriek, die online toegankelijk is.

Trefwoorden: #Bilfinger Tebodin, #Industrial 360°, #virtuele fabriek, #virtuele realiteit

Lees verder

Techniek

( Foto: Bilfinger Tebodin )

ENGINEERINGNET.BE - De virtuele fabriek is betaalbaar, snel en online toegankelijk en maakt het voor industriële spelers mogelijk om in een fotorealistische omgeving nieuwe ontwerpen of aanpassingen aan hun fabriek of installatie weer te geven.

In deze virtuele omgeving kan men navigeren en gebruiksaanwijzingen, videoclips of relevante informatie toevoegen aan plaatsen op de site.

Daarnaast creëert dit systeem een puntenomgeving met het oog op het mogelijk maken van concept- en basic engineering. Deze dienst is een uitstekende toevoeging aan het werken in virtual reality.

Met een speciale 360°-camera en bijhorende software wordt een doorsnee fabriek in slechts twee uur gescand, wat sneller en goedkoper is dan de traditionele laserscanner.

De camera combineert de 3D-omgeving met aanvullende data om alle mogelijke ontwerpen en uitvoeringen inzichtelijk weer te geven. Hierdoor kunnen ook bijvoorbeeld trainingen in een virtuele omgeving plaatsvinden in plaats van op een fysieke locatie.