Oprichting Growth Academy ter ondersteuning van snelgroeiende bedrijven

UHasselt SEE en Paquay & Associates, expert in groeibedrijven, richten samen de Growth Academy op, waar actieve workshops, masterclasses en langere opleidingen uitgewerkt zullen worden.

Trefwoorden: #groeibedrijven, #growth academy, #opleiding, #Paquay & Associates, #snelgroeiend bedrijf, #UHasselt

Lees verder

Opleiding

( Foto: UHasselt )

ENGINEERINGNET.BE - Het opstarten van de Growth Academy past in het plan van Universiteit Hasselt om nog meer uit te groeien tot een “Civic University”. Een universiteit, diep verweven in het maatschappelijke en economische weefsel van de regio.

Deze regio ontwikkelt zich nu al sterk als plek voor starters en groeibedrijven. Daarom wordt er in de Growth Academy een aangepast, praktijkgericht opleidingspakket voor deze bedrijven aangeboden.

Dit opleidingsaanbod is uitgewerkt door de School of Expert Education (SEE) van UHasselt, samen met Matty Paquay. Oprichter van Paquay & Associates. Dit bedrijf begeleidt al jaren groeibedrijven.

Paquay is ook mede-auteur van het recent verschenen managementboek “De Groeiparadox”. Hier beschrijft hij, samen met mede-auteur Bart Lodewijckx (dir. Unizo Limburg), de meest voorkomende groeipijnen voor bedrijven.

In een eerste fase worden drie academisch onderbouwde en praktisch georiënteerde opleidingen aangeboden:

  1. Business Model Design: voor bedrijven en ondernemers die meer willen weten over hun business model. Hoe dit in kaart te brengen, te begrijpen en aan te passen aan de marktomstandigheden.
  2. Value Proposition Design: voor bedrijven en ondernemers die willen weten hoe ze de behoeftes van hun klanten beter kunnen begrijpen en hierop inspelen;
  3. Groeiparadox: is een traject om bedrijven en ondernemers te helpen om hun groeipijnen snel te herkennen om er zo sneller doorheen te komen.

Paquay: "Veel bedrijven blijven onder hun potentieel omdat ze bepaalde problemen niet snel genoeg herkennen en opgelost krijgen. Wij helpen zoeken naar de oorzaken en vinden oplossingen die een onmiddellijk rendement geven."


Op de foto: Stefan Coenen (UHasselt SEE) (rechts) en Matty Paquay (links).