50 vacatures bij CTG door digitale economie

IT-dienstverlener CTG stelt vast dat het aantal aanvragen voor software testing op één jaar tijd is verdubbeld. Bedrijven die software en apps lanceren, willen deze ook grondiger testen.

Trefwoorden: #applicaties, #CTG, #digitale economie, #software, #softwaretesting, #testen, #vacatures

Lees verder

Techniek

( Foto: mazirama / 123RF Stockfoto )

ENGINEERINGNET.BE - Pieter Vanhaecke, directeur van de Europese Testing-divisie bij CTG: “Bedrijven kunnen het zich minder en minder veroorloven om een software of app te lanceren met fouten. Dit zou het bedrijf grote imagoschade toebrengen.”

CTG gaf in 2017 ruim 1.600 trainingsdagen. Dat is in vergelijking met 2016 ruim een verdubbeling. Het aantal mensen dat een training volgde verdrievoudigde het voorbije jaar tot gemiddeld 7 mensen per werkdag.

Vanhaecke: “De stijgende vraag naar softwaretesting heeft te maken met het hoge tempo om nieuwe functionaliteiten en apps te lanceren. Voor de digitalisering was er een keer per kwartaal een nieuwe softwarerelease, nu is dat bijna dagelijks.”

Gevestigde bedrijven willen tegenwoordig even wendbaar zijn als bijvoorbeeld de Ubers en Airbnb’s van deze wereld. Alleen slepen zij hun bestaande IT-systemen mee. Als ze hun digitale transformatie succesvol willen afronden, is het de bedoeling dat dit gebeurt zonder aan kwaliteit in te boeten.

In 2017 groeide het aantal test consultants bij deze IT-dienstverlener tot 150. Dat is een stijging met meer dan 30% ten opzichte van 2016. En diezelfde groei zal zich in 2018 doorzetten. Er worden vandaag 50 extra softwaretesters gezocht om de vraag van de markt te kunnen volgen.

Vanhaecke: “De vrees dat digitalisering jobs zal kosten, is ongegrond. Digitalisering creëert vandaag al extra werkgelegenheid en nieuwe uitdagingen voor bestaande jobs.”