• 23/04/2018

Rittal stelt schakelkastinnovatie voor op Hannover Messe

Na een ontwikkelingsperiode van vijf jaar viert Rittal op de Hannover Messe 2018 de première van haar nieuwe grote schakelkastsysteem voor de digitale productieketen.

Trefwoorden: #Rittal, #schakelkast, #schakelkastinnovatie

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De onderneming toont de schakelkastinnovatie onder de spotlights van zijn meer dan 2300 m² grote beursstand in hal 11, stand E06.

Andere hoogtepunten zijn het nieuwe sokkelsysteem, het in de hoogte verstelbare draagarmprofiel voor machinebedieningen, slimme oplossingen voor schakelkast-, machine- en IT-koeling en het nieuwe Secure Edge Data Center.

Naast de primeur van het nieuwe schakelkastsysteem presenteert Rittal een geïntegreerde koeloplossing - een symbiose van schakelkast en koelaggregaat evenals een Ri4Power toepassing voor laagspanningsverdeelinstallaties. Deze tonen aan dat het nut van het nieuwe schakelkastsysteem niet alleen bij de kast zelf ligt, maar ook bij de systematische integratie van koeloplossingen, apparaten- en stroomverdelingscomponenten.

Nieuw sokkelsysteem voor eenvoudige montage
Andere aandachtstrekker op de stand is het nieuwe sokkelsysteem, dat alle voordelen van de bestaande TS 8 en Flex-Block sokkel tot één oplossing samenvoegt. Dit zorgt voor een aanzienlijk eenvoudigere sokkelmontage en integreert bovendien nog andere functies zoals de veilige bevestiging van kabels met behulp van een standaard systeemchassis.

Bijkomende nieuwigheden van Rittal zijn het in de hoogte verstelbare draagarmprofiel voor de ergonomische inrichting van panelen of besturingselementen in machines en installaties, alsook de aanvulling van haar portfolio met LED systeemverlichting.

Slimme koeloplossingen voor hogere efficiëntie
De nieuwe Blue e+ koelaggregaten (1,6 kW) voor wandmontage en de Blue e+ chiller (2,5 tot 6 kW) zorgen voor een verbeterde efficiëntie bij schakelkast- en machinekoeling. Dankzij de IoT-interface kunnen deze koeloplossingen communiceren met Industrie 4.0 toepassingen.

Ook brengt Rittal een volledig spectrum nieuwe IT-koeloplossingen voor racks en complete datacenters op de markt. Tot dit nieuwe aanbod behoren koeloplossingen op basis van koelmiddelen (20 kW), hybride oplossingen met indirecte vrije koeling (35 kW) en een nieuwe generatie watergekoelde IT-oplossingen.

Veilige edge datacenters voor Industrie 4.0
Een volgende IT-innovatie is het nieuwe Secure Edge Data Center. Deze sleutel-op-de-deur oplossing voor datacenters, die Rittal ontwikkelde samen met wereldwijde partners ABB en HPE, is speciaal afgestemd op werking in veeleisende industriële omgevingen. Met behulp van het veilige edge datacenter kunnen bedrijven in real time essentiële data raadplegen en direct gepast reageren.

Digitale productieketen volgens Industrie 4.0
Bezoekers kunnen op de Rittal stand de Industrie 4.0 invalshoek van de productieketen in de sturings- en kastenbouw ervaren. De divisie Rittal Automation Systems zorgt voor ondersteuning met zijn portfolio: van manueel gereedschap tot volautomatische installaties.

Ook het technologienetwerk “Smart Engineering and Production 4.0” van EPLAN, Rittal en Phoenix Contact is te zien in hal 8, stand D28. Aan de hand van een bijzondere live-demonstratie kunnen bezoekers ervaren hoe de automatische productie functioneert bij een batchgrootte van 1.

Zusterbedrijf EPLAN presenteert in hal 6, stand H30, een eerste kijk op de komende versie 2.8 van het EPLAN platform. Deze verrast met belangrijke innovaties op vlak van ergonomie, die niet alleen de engineering sneller maken, maar ook de automatisering en standaardisering door uitbreidingen van macrotechnologie.


Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: Rittal



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.