Vlaams Nederlandse samenwerking in transformatie naar digitale industrie

Vlaams minister-president Geert Bourgeois en de Nederlandse staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer hebben dit aangekondigd tijdens de Hannover Messe in Duitsland.

Trefwoorden: #digitalisering, #Fabriek van de toekomst, #Geert Bourgeois, #grensregio, #Hannover Messe, #industrie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Twitter - @GeertBourgeois )

ENGINEERINGNET.BE - Het project 'Fokus' moet ervoor zorgen dat zeven kennislabs in Nederland en Vlaanderen intensief gaan samenwerken.

Fokus (Fabriek van de toekomst Ontwikkelen uit KennisbUndeling en Samenwerking) komt voort uit de Vlaams-Nederlandse top van eind 2016, waar Nederland en Vlaanderen zich engageerden in de samenwerkingsagenda high tech.

Industriepartners zoals Agoria, FME, HighTech NL, Brainport Industries en kennisinstellingen Sirris, Flanders Make, KU Leuven campus Brugge, Open Manufacturing Campus en TNO bundelen de krachten voor het project.

Bedrijven kunnen gebruikmaken van de voorziene infrastructuur om innovaties te ontwikkelen en te implementeren zodat ze kunnen transformeren naar een "Fabriek van de Toekomst".

Een ander nieuw project is "HELIS Academy", dat de noodzakelijke competenties in life sciences jobs en huidige trainingstrajecten beter op elkaar moet afstemmen.

Met de nieuwe goedkeuringen wordt, inclusief cofinanciering, in totaal ruim 7,5 miljoen euro in de Vlaams-Nederlandse grensregio geïnvesteerd. De helft daarvan komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.


In totaal werd al 124,6 miljoen euro uit dat fonds geïnvesteerd in 59 projecten in de grensregio.