Mobiel apparaat maakt van smartphone een echografietoestel

Philips heeft een mobiele technologie gelanceerd, die dokters in staat stelt echografieën te nemen met hun smartphone of tablet. Ook in afgelegen gebieden kunnen nu echo's genomen worden.

Trefwoorden: #diagnose, #echografie, #Lumify, #mobiel, #mobiele toepassing, #Philips, #Reacts platform, #smartphone, #tablet, #zorgverlener

Lees verder

research

( Foto: Philips )

ENGINEERINGNET.BE - Zorgverleners kunnen de gemaakte beelden meteen delen op het Reacts-platform, zodat artsen wereldwijd vanop afstand een diagnose kunnen stellen.

De technologie maakt het mogelijk om zelfs in de meest afgelegen gebieden een echografie te nemen. Zo kunnen artsen in de ambulance onderweg naar het ziekenhuis al een echo nemen en bespreken met het urgentieteam op de spoedafdeling bijvoorbeeld.

Of denk maar aan een gynaecoloog die vrouwen in afgelegen gebieden begeleidt tijdens de zwangerschap en de echografieën in realtime kan delen en bespreken met artsen wereldwijd.

Het samenbrengen van deze Lumify-technologie (Philips) en het Reacts-platform verbindt artsen van over de hele wereld met elkaar via hun smart device. Zowel binnen als buiten de ziekenhuismuren kunnen artsen samen diagnoses stellen zonder dat ze zich fysiek in dezelfde ruimte bevinden.

Ook voor artsen in opleiding is dit waardevolle technologie. Een docent kan mee op virtuele consultatieronde door zijn studenten live advies te geven, ongeacht zijn locatie. Zorgverleners kunnen switchen naar de camera op de achterkant van de telefoon om de positie van het echografietoestel te tonen, terwijl ze de beelden live delen.