Rentel start bouw 42 windturbines in Noordzee

Rentel is van start gegaan met de installatie van haar windturbines op zee. Een installatieschip van DEME heeft de eerste windturbine-onderdelen in de haven van Oostende aan boord geladen.

Trefwoorden: #DEME, #Noordzee, #offshore windpark, #Oostende, #Rentel, #windturbine

Lees verder

Techniek

( Foto: Rentel )

ENGINEERINGNET.BE - De komende dagen worden deze windturbines op zee geïnstalleerd. Na de zomer wordt de installatie van de 42 windturbines afgerond. De eerste windturbines worden verwacht groene stroom te produceren nog voor de zomer.

Alle onderdelen van de windturbines voor het Rentel windpark werden aan land gemaakt en liggen momenteel verzameld in de haven van Oostende. De verschillende toren-onderdelen werden in de haven geassembleerd tot één toren.

Zo ontstaat voor elke windturbine een kant-en-klaar bouwpakket dat bestaat uit: een toren, een gondel en drie rotorbladen. Dit is nodig om de installatie op zee zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Rentel is een windpark in de Belgische Noordzee dat op ongeveer 40 kilometer van de kust van Oostende ligt. Het windpark bestaat uit bestaat uit 42 windturbines met een totale capaciteit van 309 MW en zal jaarlijks 300.000 gezinnen van groene stroom voorzien.