CTG plant extra aanwervingen in Wallonië

De stijgende vraag naar hoogwaardige IT-dienstverlening vormt voor de groep CTG een ideaal moment om in 2018 tientallen extra werknemers aan te werven in het zuiden van het land.

Trefwoorden: #aanwervingen, #CTG, #dienstverlening, #ICT, #technologie, #Wallonië

Lees verder

Techniek

( Foto: andreypopov / 123RF Stockfoto )

ENGINEERINGNET.BE - Enkele weken geleden bleek nog maar eens dat er van alles beweegt in Wallonië: het Oostenrijkse Miracor Medical uit Wenen haalde 25 miljoen euro op en besliste om zijn activiteiten te verhuizen naar Luik.

Het bedrijf werd aangetrokken door de opvallende heropleving van de Waalse industrie. Maar de Waalse heropleving beperkt zich niet tot de ‘life sciences’. Kijk naar de farmaceutische sector in Waals-Brabant en de Smart City-projecten in Charleroi en Namen.

Verschillende economische sectoren zetten in op een technologische revolutie. Ze pakken daarbij maximaal hun ICT-processen en hun informaticabeleid aan.

De invoering van de nieuwe Europese regelgeving rond persoonlijke gegevens (GDPR), biedt technologische bedrijven kansen. De nieuwe strikte regels zijn bedoeld om de privacy van de Europese burgers te beschermen.

Maar voor bedrijven betekent GDRP een nieuwe manier van omgaan met de persoonsgegevens waarover ze beschikken. Die veranderingen hebben een impact op de ICT-infrastructuur en hardware, maar zeker ook op de interne processen. Bedrijven moeten dus een nieuwe bedrijfscultuur creëren en een nieuw beleid voeren rond hoe ze omgaan met hun gegevens.

Laurent Spilliaert, CTG: “De buitenwereld beschouwt Waalse bedrijven vaak als ouderwetse en logge organisaties, bang van verandering. De realiteit bewijst het tegendeel. Waalse bedrijven hebben enorm veel knowhow, spitstechnologie en gekwalificeerd personeel in huis.

Zo zien steeds meer bedrijven GDPR als een opportuniteit in plaats van een rem op hun ontwikkeling. Ze maken van de gelegenheid gebruik om hun bedrijfsprocessen grondig te herbekijken en efficiënter te werken. En zetten ook meteen hun cyberveiligheid op punt.”

De minirevolutie in Wallonië schept perspectieven voor IT-dienstverlener CTG in de regio. Dit bedrijf specialiseerde zich in het verbeteren van bedrijfsprocessen. Daarom wil het minstens 30 nieuwe krachten aanwerven in 2018 om de vraag van de markt te kunnen volgen.