B&R presenteerde ACOPOStrak op de Hannover Messe

De ACOPOStrak was nu ook te zien op de Hannover Messe 2018. B&R liet daar zien hoe de ultieme productie-efficiëntie bereikt kan worden met het flexibele ACOPOStrak transportsysteem.

Trefwoorden: #ACOPOStrak, #automatisering, #B&R

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De hogesnelheidswissel maakt het verschil en zorgt voor ultieme efficiëntie. Deze hogesnelheidswissel is puur elektromagnetisch en is in staat om productstromen op volle productiesnelheid te verdelen of juist samen te voegen.

Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een servicelijn in te stellen. Op de servicelijn kunnen nieuwe shuttles geïnstalleerd worden. Daarna kunnen deze shuttles via een wissel terug gestuurd worden naar de productielijnen.

Tegelijkertijd kunnen shuttles die niet langer nodig zijn, worden omgeleid naar deze servicelijn. Dit alles gebeurt op volle productiesnelheid. "Productwijzigingen worden hierdoor werkelijkheid zonder downtime van de machine", legt Robert Kickinger, Manager Mechatronic Technologies bij B&R uit.

Zeer dynamisch en flexibel
Het flexibele ontwerp van de ACOPOStrak maakt het mogelijk om alle mogelijke open en gesloten spoorvormen te realiseren op basis van een rasterstructuur. Dit wordt mogelijk gemaakt door een recht element, een 45 graden bocht en twee 22,5 graden bochten.

Bovendien kan het systeem versnellen met meer dan 5g en bereikt een maximale snelheid van meer dan vier meter per seconde. De minimale productafstand is 50 mm.

Naadloze connectiviteit
Op de B&R-stand was te zien hoe geavanceerde productiesystemen kunnen profiteren van naadloze connectiviteit van machineniveau tot en met het ERP-systeem. Dit wordt mogelijk gemaakt door de communicatiestandaard OPC UA TSN. B&R presenteerde tevens een nieuwe generatie industriële pc's op de Hannover Messe 2018.

De pc's bieden hoge prestaties en geavanceerde opties om beeldschermen aan te sluiten. Bezoekers van Hannover Messe waren de eersten die de nieuwe generatie industriële pc’s van B&R konden ervaren.


Voor meer informatie: www.br-automation.comBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.