Evodays promoot duurzame mobiliteit tijdens Discover Electric

Evodays organiseert samen met Luminus 'Discover Electric', een driedaags evenement waarbij scholen het tegen elkaar opnemen in een race met zelfgebouwde elektrische wagens.

Trefwoorden: #Discover Electric, #duurzame mobiliteit, #elektrische wagen EDF Luminus, #evenement, #Evodays, #experiment, #Luminus, #Start-up

Lees verder

Techniek

( Foto: EDF Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - Evodays is een Limburgse start-up, die zich inzet voor een duurzame toekomst via elektrische mobiliteit.

Deze start-up laat onder meer scholen hun eigen elektrische wagen bouwen zodat leerlingen en studenten spelenderwijs kunnen kennismaken met de technologie van de toekomst.

De deelnemende scholen stellen hun creaties voor tijdens Discover Electric, een driedaags evenement dat dit jaar van 29 juni tot 1 juli zal plaatsvinden in Karting Genk en het centrum van de stad.

De elektrische wagens die de scholen gemaakt hebben, zullen het er tegen elkaar opnemen tijdens een heuse race. Het grote publiek kan kennismaken met elektrische mobiliteit en krijgt de kans om zelf achter het stuur te kruipen van een elektrische wagen.