Agoria, PXL en Corda Campus werken samen aan uniek blockchain-lab

Hogeschool PXL startte onlangs in samenwerking met Agoria en Corda Campus met een uniek Blockchain-lab. Dit lab integreert de Blockchain-kennis in Limburg en Euregio.

Trefwoorden: #Agoria, #blockchain, #blockchain-lab, #Corda Campus, #Hogeschool PXL

Lees verder

nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Met het nieuwe lab neemt de Hogeschool PXL het voortouw in de verdere uitbouw van Blockchain-toepassingen en -technologie in Limburg.

Het lab zorgt voor een continue kruisbestuiving tussen bedrijven, professionals, onderzoekers en studenten. Het zorgt ervoor dat kennis en ervaring gedeeld en verrijkt wordt.

Het bestaat uit Dialogues, toegankelijke sessies over de businessarchitectuur en de technologie, de Academy, opleidingen voor professionals, Research via het expertisecentrum PXL Smart ICT en ten slotte een reeks van Hackathons voor studenten en bedrijven.

De eerste Blockchain Dialogue op 14 juni in Corda-A zal in het teken staan van “Next steps”. Na heel wat boeiende introductiesessies in heel het land wordt een volgende stap gezet en wordt ingezoomd op concrete implementaties vanuit een business/architectuur-perspectief en developmentperspectief.