Gentse start-up Pridiktiv haalt 1,5 miljoen euro op

Softwarebouwer Pridiktiv, actief binnen de gezondheidszorg, wil met zijn nieuwe product into.care de efficiëntie in zorginstellingen verhogen. Daarvoor haalde het 1,5 miljoen euro op.

Trefwoorden: #financiering, #into.care, #kapitaal, #Pridictiv, #software, #zorgsector

Lees verder

Techniek

( Foto: Pridiktiv )

ENGINEERINGNET.BE - De moderne gezondheidszorg laat toe dat mensen een pak ouder worden dan vroeger het geval was. Die evolutie brengt extra zorgen met zich mee, zowel voor de familie als voor de zorgverleners.

De meeste teams binnen zorgcentra worstelen met steeds strakker wordende tijdschema's, een gebrek aan nauwkeurige patiëntgegevens en groeiende stapels administratie.

Pridiktiv ontwikkelde into.care samen met professionele zorgverleners, organisaties en experts uit de zorgsector. Hiermee kan de tijd om nieuwe mensen op te leiden sterk verminderd worden en kan de papierberg in zorginstellingen tot 60% slinken.

De start-up zal de opgehaalde 1,5 miljoen euro gebruiken om het systeem verder uit te bouwen. Artificiële intelligentie moet het huidige datagedreven systeem verder verbeteren. Daarnaast zal een deel van de extra financiering gebruikt worden om internationale opportuniteiten te exploreren.

De softwarebouwer gaat ook nauwer samenwerken met de Limburgse BioVille community, een kenniscentrum op vlak van innovatie in de gezondheidszorg.