Windmolenproject gefinancierd door Belfius en EIB in gebruik genomen

Vorige donderdag werd het windmolenpark Moulins Saint-Roch op het grondgebied van de gemeenten Péruwelz en Beloeil officieel in gebruik genomen. Het werd gefinancierd door Belfius en EIB.

Trefwoorden: #Belfius, #CO2, #CO2-uitstoot, #EIB, #Europese Investeringsbank, #Moulins Saint-Roch, #Smart cities, #windenergie, #windmolen, #windmolenpark

Lees verder

Nieuws

( Foto: Belfius )

ENGINEERINGNET.BE - De windmolens liggen vlakbij de toekomstige industriezone Polaris, langsheen de E42-autosnelweg.

Dit project werd gefinancierd door Belfius en de Europese Investeringsbank (EIB) in het kader van hun gezamenlijk programma Smart Cities, Climate Action & Circular Economy.

Dankzij de samenwerking tussen de intercommunale milieubeheersmaatschappij IPALLE en het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling IDETA, dekt het nieuwe windmolenpark Moulins Saint-Roch (Wallonie Picarde), de elektriciteitsbehoefte van niet minder dan 6.580 gezinnen.

De 4 windmolens, die evenwijdig met de E42 staan opgesteld, zorgen voortaan jaarlijks voor 10.500 ton minder CO2-uitstoot, wat overeenstemt met de uitstoot van 1.700 woningen of 4.500 voertuigen.

De bouw van het park werd gecompenseerd met de aanleg van een voedergebied voor vogels van 4 hectare groot, nog vóór de bouwwerkzaamheden van start gingen. De werkzaamheden werden aangevat in juni en waren midden december afgerond.