Gimv verwerft meerderheidsbelang in Nederlandse machine vision-specialist

Gimv heeft, naast de twee oprichters, een meerderheidsbelang in One of A Kind Technologies (OOAKT) verworven. Dit is een specialist in oplossingen voor machine vision.

Trefwoorden: #Gimv, #groeikapitaal, #machine vision, #meerderheidsbelang, #One of A Kind Technologies, #OOAKT

Lees verder

Techniek

( Foto: OOAKT )

ENGINEERINGNET.BE - OOAKT werd in 2012 opgericht door Alex Kind en Richard Vialle. Het bedrijf is sinds haar oprichting uitgegroeid tot een specialist die oplossingen voor machine vision ontwikkelt, bouwt en verkoopt, zoals inspectiesystemen voor onder andere voedingsmiddelen en farmaceutische verpakkingen.

Machine vision omvat een breed spectrum van toepassingen waarbij apparatuur wordt aangestuurd door een combinatie van soft- en hardware (sensoren, lasers, slimme camera's...).

Machines uitgerust met dit soort technologie kunnen kunstmatig zien en autonoom beslissingen nemen. Typische toepassingen zijn het aansturen van robots, het uitvoeren van kwaliteitsinspecties, metingen en identificaties. Machine vision vormt de kern van Industry 4.0, een wereld waarin traceerbaarheid, regulering, in-line inspecties en efficiëntie van het grootste belang zijn.

Het bedrijf telt meer dan 65 werknemers, voornamelijk ingenieurs, heeft haar hoofdzetel in Eindhoven (Nederland) en kan trots zijn op een klantenbestand van blue chip-bedrijven wereldwijd.