Limburg wind keert dividend van 3,75% uit

De Algemene Vergadering van Limburg wind heeft beslist om een dividend van 3,75% uit te keren aan haar meer dan 6.600 burger-coöperanten voor hun investering in hernieuwbare energie.

Trefwoorden: #CO2, #CO2-uitstoot, #coöperanten, #dividend, #klimaatneutraal, #Limburg wind, #windenergie

Lees verder

nieuws

( Foto: Limburg wind )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds 2010 heeft de coöperatieve vennootschap bijgedragen tot de bouw van windturbines in de provincie Limburg.

Sinds de oprichting in mei 2010 kende Limburg wind een opmerkelijke groei, zowel in aantal coöperanten als in kapitaal. Eind mei 2018 telde de coöperatie 6.614 aandeelhouders en een totaal kapitaal van 17,7 miljoen euro. Ruim 70% van de aandeelhouders bezit het maximum van 24 deelbewijzen per persoon.

Met de middelen die door de coöperanten werden samengebracht, realiseerde Limburg win(d)t en Lommel win(d)t windparken in Beringen, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Halen-Diest, Ham, Hasselt, Lommel, Lummen, Maaseik, Maasmechelen, Riemst en Tessenderlo.

De burger-coöperanten, die in hoofdzaak nabij de windenergieprojecten wonen, leveren een belangrijke bijdrage tot een klimaatneutraal Limburg tegen 2050 en zorgen voor een groeiend draagvlak voor windenergieprojecten.

Sinds maart 2015 kunnen de burger-coöperanten ook lokaal geproduceerde, groene stroom aankopen aan een voordelig tarief bij Aspiravi Energy.


Intekenen in Limburg wind kan nog tot en met 23 oktober 2018, aan 125 € per deelbewijs, met een maximum van 24 deelbewijzen per persoon.