Start-up test aerodynamica in virtuele windtunnel

In plaats van de luchtstroming rond objecten te testen in een dure windtunnel, laat de nieuwe tool van AirShaper toe om complexe simulaties uit te voeren op een digitaal 3D-model.

Trefwoorden: #3D-model, #aerodynamica, #AirShaper, #luchtstroming, #prototype, #windtunnel

Lees verder

Techniek

( Foto: AirShaper )

ENGINEERINGNET.BE - Drones langer laten vliegen, het verbruik van voertuigen reduceren of atleten sneller maken, het heeft allemaal te maken met aerodynamica, de luchtstroming omheen objecten.

AirShaper, een Antwerpse start-up, laat je toe de aerodynamica van een 3D-model te analyseren en verbeteren in drie eenvoudige stappen (een prototype aanmaken en testen uitvoeren in dure windtunnels is niet meer nodig): stuur het 3D-model door naar de website, laat een analyse uitvoeren en bekijk nadien het volledige verslag.

Daarin vind je informatie over de luchtweerstand van je ontwerp, 3D-illustraties van de luchtstroming, indicaties rond probleemzones en ondersteunende uitleg. Er is geen expertise voor nodig en je betaalt enkel per simulatie.

Het team van het bedrijf telt momenteel vijf medewerkers en maakt deel uit van accelerators Start it @KBC en imec.istart.