Flam3D en Mikrocentrum bundelen krachten voor RapidPro 2019

Mikrocentrum en Flam3D bundelen de krachten voor de komende editie van RapidPro. Dit is één van de belangrijkste 3D-print / Additive Manufacturing vakbeurzen met congres in de Benelux.

Trefwoorden: #3D printing, #additive manufacturing, #CNC, #Flam3D, #frezen, #Mikrocentrum, #prototyping, #RapidPro, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flam3D )

ENGINEERINGNET.BE - “3D-printing is een technologie die een competitief voordeel kan betekenen voor bedrijven in heel wat sectoren (van automotive over medische toepassingen tot machinebouw),” verklaart Pieter Machtelinckx, communicatieverantwoordelijke van Flam3D.

De samenwerking tussen beide organisaties zal zich concretiseren op drie vlakken. Als eerste is er het contentprogramma op de beurs. De krachten worden gebundeld om toonaangevende sprekers vast te leggen, en een mooi en relevant programma voor de bezoekers op te zetten.

Daarnaast zullen leden van Flam3D via een speciale formule een plaatsje als standhouder op de beurs kunnen boeken. Meer dan 80 organisaties die in Nederland en Vlaanderen actief zijn op het gebied van 3D-printing zijn aangesloten bij Flam3D.

Tenslotte zullen beide organisaties samenwerken om nog meer relevante aanwezigen uit de industrie op de beursvloer te krijgen. De vorige editie was op dat vlak een succes te noemen, met meer dan 2.600 aanwezigen verspreid over twee dagen.


Over RapidPro
Op deze internationale vakbeurs met congres komen diverse Additive Manufacturing-technieken (zowel voor polymeren als metalen) aan bod, maar ook technieken als CNC-frezen, gieten en vacuümvormen. Daarbij worden oplossingen als virtual prototyping, metrologie, kwaliteitswaarborging en software niet vergeten.