• 21/06/2018

Rittal lanceert nieuw sokkelsysteem voor elke situatie

Met het nieuwe sokkelsysteem voor kasten en IT-racks biedt Rittal een breed gamma aan toepassingsmogelijkheden. Alle voordelen van de huidige sokkelsystemen worden nu gecombineerd.

Trefwoorden: #IT-racks, #kastenbouwer, #Rittal, #sokkelsysteem

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Ook de VX25 kasttoebehoren kunnen worden ingebouwd en de sokkel kan worden gebruikt als intelligente kabelrangeerruimte, met een kortere montagetijd, lagere kosten en meer veiligheid.

Het nieuwe sokkelsysteem VX is optimaal afgestemd op het nieuwe vloerstaande kastsysteem VX25 en is eveneens volledig compatibel met de bestaande kastsystemen TS, TS IT, SE, CM, PC, IW, TP en TE. Deze sokkel zal in de toekomst de bestaande TS en Flex-Block sokkels vervangen.

Onbeperkte mogelijkheden
Door de compatibiliteit met het uitgebreide assortiment toebehoren biedt het VX sokkelsysteem vrijwel onbeperkte mogelijkheden voor installatie, transport, kabelgeleiding, kabelfixering en sokkelopbouw.

De sokkel heeft een doorlopend 25 mm-raster, waardoor ook de opbouwdelen van de kast, zoals chassis en rails, in de sokkel gebruikt kunnen worden. In de sokkel kunnen niet alleen bevestigingsbeugels en kabelbevestigingsrails worden gemonteerd, maar kunnen met behulp van systeemchassis ook kabels eenvoudig en efficiënt worden opgevangen en vastgezet.

Snelle montage
Het sokkelsysteem, verkrijgbaar in hoogte 100 of 200 mm, bestaat uit sterke hoekstukken met plinten vooraan, achteraan en aan de zijkanten. Hoekstukken en plinten zijn van gelakt plaatstaal (RAL 9005, structuur). De centreerhulp is al op het VX25 kastframe gemonteerd en maakt een nauwkeurige positionering van de kast op de sokkel mogelijk, net als een snelle montage van de hoekstukken.

Nieuw is ook de mogelijkheid om met behulp van de gemonteerde moer in het sokkelhoekstuk, sokkel en kastframe zowel langs de boven- als de onderkant vast te schroeven. Daarna kunnen de plaatstalen plinten eenvoudig worden vastgeschroefd of -geklikt, en weer verwijderd worden in geval de kast met een heftruck moet worden opgetild. De opklikbare plinten zorgen voor een snelle toegang tot de kast waardoor individueel gebruik, bijvoorbeeld als kabelrangeerruimte, mogelijk is.

Nieuwe toepassingsmogelijkheden
De volledig symmetrische hoekstukken en sokkelplinten met dezelfde breedte en hoogte bieden geheel nieuwe toepassingsmogelijkheden. Zo bijvoorbeeld kunnen - de als toebehoren verkrijgbare - geventileerde plinten of plinten met borstelstrips naar keuze aan de zijkant worden gemonteerd of worden vervangen door de voorste/achterste plinten. Bovendien kunnen alle plinten op het hoekstuk worden geklikt of vastgeschroefd.

Voorgemonteerde kooimoeren maken een eenvoudige montage mogelijk. Afhankelijk van de toepassing zijn geen plinten nodig tussen gekoppelde kasten. Een 100 mm hoge plint stabiliseert de sokkelhoekstukken onderling. Verder zorgt de interne koppelbevestiging voor een stabiele koppeling van de hoekstukken. Met behulp van het extra sokkelhoekprofiel kunnen toebehoren zoals chassis en rails gemonteerd worden.


Omschakelen naar systeemperfectie
De nieuwe VX sokkel en het nieuwe VX25 kastsysteem zijn volledig ontwikkeld op basis van de vraag naar een hogere productiviteit in de sturings- en kastenbouw en de eisen van de Industrie 4.0 productieketen.

Zo blijft Rittal technologische oplossingen bieden die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Daarom zullen de gekende TS 8 en Flex-Block sokkelsystemen niet meer geleverd worden vanaf november 2018.


Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: RittalBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.