• 25/06/2018

Rockwell maakt communicatie met industriële IoT-technologie mogelijk

Bedrijven die streven naar een ‘connected enterprise’, hebben naadloze communicatie met IoT-apparatuur nodig en kunnen nu profiteren van de OPC UA ondersteuning van Rockwell Automation.

Trefwoorden: #Factory Linx, #Internet of Things, #IoT, #OPC UA, #Rockwell Automation, #software

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Rockwell Automation heeft de OPC UA ondersteuning aan haar producten toegevoegd om een optimale samenwerking tussen alle industriële IoT-apparatuur mogelijk te maken.

De ondersteuning voor deze onafhankelijke communicatie-standaard wordt gerealiseerd met behulp van de FactoryTalk Linx communicatiesoftware, die data tussen producten van Rockwell Automation en producten van derden kan uitwisselen.

De FactoryTalk Linx software, die voorheen bekend was onder de naam RSLinx Enterprise, is de centrale communicatie-module in het FactoryTalk softwareportfolio. Ze fungeert als het ‘hart’ van de connected enterprise door data te halen en te sturen naar elke locatie waar die nodig is. Vanaf nu kunnen er ook data van OPC UA servers van derden gehaald worden. Die worden vervolgens naar de FactoryTalk software gestuurd, die ze via een OPC-interface toegankelijk maakt voor software van derden.

“Rockwell Automation heeft geholpen bij de ontwikkeling van de OPC UA standaard, dus het is niet meer dan logisch, dat we ondersteuning voor OPC UA in ons portfolio opnemen”, zegt Ron Bliss, senior product manager communications software bij Rockwell Automation.

“De FactoryTalk Linx software helpt bij het overbruggen van de communicatiekloof tussen industriële IoT-apparatuur, machines en software. De oplossing kan bedrijven helpen bij de uitbreiding van het bereik van de connected enterprise tot in de fabriek en bij het bereiken van hun doelstellingen ten aanzien van smart manufacturing.”

Behalve ondersteuning voor OPC UA biedt de FactoryTalk Linx software ook een aantal andere voordelen:

Hogere productiviteit: de software kan communiceren met de nieuwe Logix 5000 tag-based alarm functies. De FactoryTalk View SE HMI software kan schermen aanmaken door gebruik te maken van de alarmstatus en direct vanaf de grafische content interacties met het alarm uitvoeren.

Door de duplicatie van de alarmstatus naar HMI tags over te slaan, kan de ontwikkeling versneld worden.  Directe interactie met de grafische content in plaats van gebruik te maken van samenvattingen van het alarm kan ook de operationele productiviteit verbeteren.

Verbeterde netwerk redundancy: de software kan twee netwerkverbindingen naar een enkele controller of naar twee controllers ondersteunen in een redundancysysteem dat gebaseerd is op ControlLogix. Daardoor is probleemdetectie met zeer hoge snelheid mogelijk, terwijl de communicatie ook automatisch naar een tweede pad omgeschakeld kan worden.

Dankzij deze oplossing kan de informatie-uitwisseling continu doorgaan en worden de hersteltijden in high-availability systemen gereduceerd.

Monitoring van energieverbruik: de FactoryTalk Linx Gateway software geeft inzicht in de CIP energiedata van EtherNet/IP-apparatuur met embedded CIP energie-ondersteuning. Daardoor kunnen gebruikers het energieverbruik monitoren en het energieverbruik van verschillende productielijnen en fabrieken vergelijken.

De FactoryTalk Linx software is - samen met RSLinx Classic – leverbaar in de laatste versie van de geïntegreerde ontwikkelomgeving Studio 5000. Met de software kunnen gebruikers settings van Ethernetdrivers direct in de Studio 5000 browser configureren, waardoor snellere  systeemveranderingen mogelijk zijn.

De software biedt ook een verbinding met een hogere bandbreedte voor draadloze of remote controller communicatie. Dat resulteert in downloadtijden van controllers, die tot wel 40 procent sneller zijn. <<

Voor meer informatie:
Rockwell Automation - www.rockwellautomation.com

 Lees méér over: Rockwell Automation



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.