• 08/02/2012

Metapro verruimt tot nieuwe materialenbeurs MTMS

In maart 2013 staat er een nieuwe vakbeurs in Brussel. MTMS, of de Material Transformation & Machining Show. Die vervangt de bestaande Metapro-beurs over metaalbewerking.

Trefwoorden: #D'haveloose, #fabricage, #machinebouw, #manufacturing, #materialen, #metaal, #metapro, #MTMS, #protoype, #techniek

Lees verder

vakbeurzen

ENGINEERINGNET.BE -- De 'Metapro', die normaal deze maand haar zevende editie zou beleven, was aanvankelijk met een jaar uitgesteld om beter in de beurzenkalender te passen.

Metapro zou voortaan in de oneven jaren georganiseerd worden. 'Zou', want organisator Expo Advice kondigde vorige week op het 'Metapro Network Event' in Kortrijk aan dat Metapro volgend jaar opgaat in "MTMS" of "Material Transformation & Machining Show".

Het wordt een nieuwe vakbeurs voor bewerkingstechnologieën die zich richt op verschillende materialen: metaal, kunststoffen, composieten.

Karl D'haveloose van Expo Advice: "In het licht van de snelle ontwikkeling van nieuwe technologieën zoals rapid prototyping, 3D-technologieën of het verlijmen van materialen zijn wij ervan overtuigd dat een verruimd Metapro-concept een goede oplossing kan bieden voor de Belgische markt.”

Met de nieuwe beursformule 'MTMS' wil hij een overkoepelend 'visionair concept' in de markt zetten waarin ook andere technologieën voor het bewerken van kunststoffen, composieten of hybride materialen aan bod komen.

MTMS richt zich zowel tot de traditionele bezoekers uit de metaalsector als tot hightech-bedrijven die composieten verspanen of textiel verwerken in hun productieproces.

Ook bedrijven uit de textielsector, de kunststofindustrie of de voedingssector kunnen er op zoek gaan naar nieuwe bewerkingstechnologieën.

Metaalbewerkingstechnologie blijft wellicht de kern van de vakbeurs, maar technologieën voor het bewerken van andere industriële materialen krijgen een evenwaardige plaats, zoals verlijmen, additive manufacturing en rapid prototyping. Ook aan 'automation & logistics' wordt gedacht. (Bron: PDC, Vraagenaanbod)