Bezoek de vierde editie van Prototyping in Kortrijk Xpo - uitnoding

Prototyping is op 7-8 november 2018 aan zijn vierde editie toe en richt zich weer op wie actief is op het vlak van industriële productontwikkeling, prototyping en kleine productievolumes.

Trefwoorden: #Howest - Industrial Design Center, #Kortrijk Xpo, #manufacturing, #Prototyping, #vakbeurs, #virtual reality

Lees verder

nieuws

( Foto: Prototyping )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens Prototyping komt het totale ontwerpproces aan bod en staan exposanten die bestaan uit bedrijven en onderzoekscentra met technologieën, materialen, tools en technieken voor het materialiseren van ideeën en/of productconcepten centraal.

De licht bijgestuurde baseline (Tools & Materialen voor industriële productontwikkeling, van idee tot productieklaar design) maakt meteen duidelijk waarover het gaat. Er is meer dan enkel aandacht voor de gekende onderdelen additive manufacturing, CNC-bewerking, virtuele technologie, VR / AR, engineering, visualisatie, low volume manufacturing, (nieuwe) materialen, elektronica, ontwerpmethodologieën, trendwatching, creativity tools en patenten.

Het bezoekende vakpubliek is zeer divers en bestaat uit mensen van zowel piepkleine bedrijven als multinationals uit de volgende sectoren: productontwikkeling, machinebouw, elektronica, metals & plastics, automotive, additive manufacturing, aviation, medical, art & animation, furniture & lighting, ...

Het bezoekerscijfer blijft jaar na jaar toenemen (in 2017 een stijging met ruim 22%, tot 2.500 bezoekers) en verwacht wordt dat dit bezoek door het ruime potentieel nog zal stijgen. Geen enkel bedrijf met R&D kan zich immers permitteren stil te blijven staan, innovatie blijft hét sleutelwoord.

Event manager Annick Pycarelle: “De stijging vorig jaar bewijst dat Prototyping een plaats op de markt veroverde. Wij voelen dat het aanbod in de juiste richting uitgroeit en dat er gaandeweg breder wordt gegaan dan louter prototyping.”

Prototyping is vooral ook een netwerkevent met als doel bedrijven te inspireren rond het belang van goede, geïntegreerde productontwikkeling en innovatie. Daarom worden parallel aan het beursaanbod tal van activiteiten gepland.


Een greep uit het randprogramma:

  • Seminars & real-life case studies
  • Matchmaking en netwerken event rond “productontwikkeling 4.0” met de experten van de Fabrieken voor de Toekomst Nieuwe Materialen en Machinebouw & Mechatronica. Een initiatief van POM West-Vlaanderen en TUA West om bedrijven op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de juiste kennispartners.
  • VR / AR demo sessies met de focus op productvisualisatie, testgebruik van producten en ‘user experience’ in de ontwerpfase van een product.
  • Tentoonstelling rond het bij onder andere Howest ontstane concept ‘My Machine’: kinderen bedenken, tekenen en ontwerpen een droommachine (onder begeleiding van Howest studenten in Industrieel product ontwerpen). My Machine wil aantonen hoe bedrijven die mikken op innovatie mogelijk kunnen leren van kinderen, die van nature uit de meest ongedwongen en onbegrensd creatieve bevolkingsgroep vormen.
  • ...

Praktisch
Prototyping 2018 - van 7 - 8 november in Kortrijk Xpo (hal 6)
Organisatie van Kortrijk Xpo in samenwerking met Howest - Industrial Design Center
Toegang gratis na registratie (link hieronder)