Realisatie van Kempische ‘Health Hub’ incubator

Innotek, VITO en de Provincie Antwerpen bundelen hun krachten voor de creatie van een ‘Health Hub’ in de Kempen. Er zal een campus gecreëerd worden in het Technologiehuis in Mol.

Trefwoorden: #campus, #gezondeheid, #Health Hub, #Innotek, #Kempen, #onderzoek, #Provincie Antwerpen, #Technologiehuis in Mol, #VITO

Lees verder

Nieuws

( Foto: Innotek )

ENGINEERINGNET.BE - De doelstelling van deze incubator is de realisatie van een “Health Hub” in de Kempen, die enerzijds voortbouwt op de R&D-activiteiten van VITO rond duurzame gezondheid, en anderzijds op de knowhow van Innotek met betrekking tot incubatie en spin-off creatie.

Activiteiten rond onderzoek, venturing, incubatie en acceleratie komen zo onder één dak terecht, wat een unieke meerwaarde biedt in de ondersteuning van de zorgeconomie en het speerpunt gezondheid.

Deze samenwerking past in het regionale landschap dat zich ontwikkelt rond gezondheid en de zorgeconomie en het versterkt de reeds bestaande samenwerkingen in de regio m.b.t. bio-economie, cleantech en procestechnologie.

Bovendien sluiten de onderzoekslijnen uit het Health-programma naadloos aan bij de Kempense speerpunten en er is een grote complementariteit met activiteiten van andere regionale spelers.

In een eerste voorbereidende fase, die al op 1 juli startte, worden er door VITO kantoren in gebruik genomen in het Technologiehuis in Mol.

In een tweede fase wordt er geïnvesteerd in hoogwaardige labo-infrastructuur die de onderzoeksinstelling in staat stelt om er state-of-the-art labo’s in te richten, die ingezet kunnen worden voor onder andere geurtesten, geklimatiseerde testkamers, ringtestleidingen en gasgeneratielabo’s.