EDF kiest Dassault Systèmes en Capgemini voor digitale transformatie

Dassault Systèmes, Capgemini en de Franse elektriciteitsleverancier EDF zijn een samenwerking aangegaan voor de digitale transformatie van de nucleaire activiteiten van deze laatste.

Trefwoorden: #Capgemini, #Dassault Systèmes, #digitale transformatie, #EDF, #elektriciteitscentrale, #elektriciteitsleverancier, #optimaliseren

Lees verder

Techniek

( Foto: Dassault Systèmes )

ENGINEERINGNET.BE - De samenwerking is bedoeld om EDF te helpen met het digitaliseren van zijn engineeringprojecten, zodat de elektriciteitscentrales van het energieconcern beter presteren.

De samenwerking heeft een looptijd van 20 jaar en maakt het voor het Franse bedrijf mogelijk om het software-platform van Dassault Systèmes maximaal te benutten voor het standaardiseren, harmoniseren en moderniseren van werkprocessen en engineeringmethoden.

De businessorganisatie van EDF krijgt hierdoor in realtime toegang tot projectinformatie tijdens zowel de ontwerp-, constructie- als de operationele fase. Capgemini zal samen met Dassault Systèmes diensten leveren op het gebied van consultancy, technologie en systeemintegratie.

Een van de eerste projecten die van deze samenwerking zal profiteren, is de Hinkley Point C-centrale die EDF momenteel in Engeland bouwt.